Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ВЕЛИКИ ПАРК

НАЈНЕБЕЗБЕДНИЈЕ МЕСТО

Након разговора о безбедности у граду са представницима таксиста, угоститељских и трговинских објеката, актива основних и средњих школа, Предшколске установе и Дома здравља, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, посетио је Велики парк, који су грађани оценили као једно од најнебезбеднијих места у граду.
- У анкети спроведеној пре седам дана, грађани су Велики парк оценили као једно од најнебезбеднијих места у граду. Иако је то централна парковска површина, била је у лошем и запуштеном стању, тако да су је грађани избегавали ноћу. Започели смо реконструкцију парка, а најпре је постављена нова, лед расвета, која јасно и добро осветљава стазе. У плану је да од априла уведемо комуналне редаре, лица која ће чувати велике и важне површине. Из Студије о безбедности у граду утврђено је да су то површине: Летњиковачка шума, Стари град, Тркалиште, Бенска бара, Велики парк и Трг шабачких жртава. То су зоне које ће добити комуналне редаре, односно лица која ће чувати и извештавати о околностима која би могле да утичу на безбедност грађана, рекао је градоначелник и нагласио да је наважније да се грађани Шапца осећају безбедно на било ком месту у граду.
Ненад Илић, руководилац Одељања комуналне полиције, указао је да чак 90 одсто комуналог нереда у парковима праве малолетна лица.
- Изменама и допунама Закона о комуналној полицији, комунални полицајци ће добити већа овлашћења када је реч о малолетним лицима. Ми ћемо у наредном периоду имати алат којим ћемо моћи да решимо и такве проблеме. У Великом парку поред измењене расвете имамо и пет камера за надзор, а у плану је постављање још камера, навео је Илић. Он верује да ће постављање додатних камера утицати на свест грађана, а резултат тога биће мањи број комуналних прекршаја и оштећења комуналних објеката.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa