Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ДВОРАНСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА ОТВАРАЊЕ НОВЕ ДВОРАНЕ

Медаље и утисци

Као један од најзначајнијих догађаја за српску атлетику у 2016. години, означено је и отварање прве атлетске дворане код нас. Здање у Београду, на Бањици, овог викенда угостило је и прве такмичаре на дворанском Првенству Србије
Част да први испробају нову дворану имали су млађи пионири и пионирке, односно млађи јуниори и јуниорке. Шабачки клуб „АШК Темпо“ представљало је десет такмичара, а колекција одличја допуњена је са седам медаља, две златне, две сребрне и три бронзане.
Најлепшу успомену са отварања атлетске дворане, понела је Наталија Селенић. У трци на 300 метара, у категорији млађих пионирки, она је кроз циљ прошла прва са новим личним рекордом. Све конкуренткиње иза себе оставила је и њена клупска колегиница, млађа јуниорка, Николина Мандић у надметању на 1.500 метара. Наступ у престоници, по сребрном одличју памтиће Теодор Антић, другопласирани млађи пионир на 800 метара, као и млађи јуниор Иван Планко, други најбржи атлетичари на деоници од 1.500 метара. Место на победничком постољу и бронзе обезбедили су, међу млађим пиониркама, Вања Васић на 60 метара са препонама, уз лични рекорд, док су међу млађим јуниорима/кама на 800 метара, трећи били Грковић, код мушкараца, односно Анђела Стојковић међу дамама.
Последњег дана претходне седмице у новом објекту исказали су се и сениори, на прво дворанском првенству Србије за сениоре. У најјачим конкуренцијама, шабачка атлетика богатија је за једну медаљу. Јагода Зечевић, одавно важи за једну од највећих нада српске атлетике, што је показала и на Бањици. На деоници од 3.000 метара, млађа сениорка, била је друга у времену 10:38,89.
Три сребра освојила су још три такмичара са овог подручја. Немања Церовац од недавно члан Ц. Звезде, други је стигао на циљ у трци на 3 км, у времену 08:12,03. У скоку с“™ мотком, Милан Чајић (АК “Спринт“) прескочио је 3,90 м, што је његов нови лични рекорд, док је Александар Грновић, такође такмичар Спринта, био други у скоку у даљ са 7,07 м. Ово је Александру Грновићу прва сениорска медаља.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa