Инфо

5. август 2010.5. авг 2010.
ИСПРАВНОСТ САВСКЕ ВОДЕ КОД СТАРОГ ГРАДА СЕ РЕДОВНО КОНТРОЛИШЕ

ЗАГАЂЕЊЕ ДОШЛО ИЗ СЕПТИЧКИХ ЈАМА

Наше суграђане који спас од високих летњих температура траже на плажи “Стари град“, средином прошлог месеца узнемирио микробиолошки налаз воде у којем је било 240.000 колиформних бактерија. Разлог томе је, како претпостављају у шабачком Заводу за јавно здравље, висок водостај Саве након дугог кишног периода. Последње анализе показују да се ситуација на купалишту знатно поправила
ЈКП “Стари град“ има уговор са нашим Заводом да од почетка сезоне купања контролишемо савску воду на плажи код Тврђаве. Прва контрола је извршена 14. јула, и тада је у води пронађено тих фамозних 240.000 колиформних бактерија међу којима и ешерихија коли ““ каже директор Завода за јавно здравље Шабац Прим. др Небојша Софранић.
Најнижа категорија квалитета воде за купање је друге класе. У том случају је број колиформних ограничен на 20. 000, уз толерисање од десет одсто. Могућ разлог за изузетно лош налаз који је добијен приликом прве анализе воде на градском купалишту, Софранић види у недавном високом водостају Саве.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa