Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
САСТАНАК О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

ЗА ВЕЋУ СИГУРНОСТ УЧЕСНИКА

Представници Агениције за безбедност саобраћаја одржали су састанак са Градским саветом за координацију безбедности саобраћаја, што је представљало прву активност у оквиру треће фазе пројекта “Бенчмаркинг безбедности саобраћаја у локалним самоуправама“. Шабац у овом пројекту учествује са још 10 градова и општина, а овом приликом су презентовани досадашњи резултати и упоредило се где је Шабац у односу на остале учеснике. Показало се да је Шабац изнад просека, када је у питању ова проблематика.
-Резултати показују да Шабац ради на безбедности саобраћаја, али да има још доста простора и то везано за управљање безбедношћу. Треба да делујемо активно и спречимо да последице у саобраћајним незгодама буду веће. Сви субјекти који су укључени у безбедност саобраћаја треба да пораде на међусобној координацији. Треба ставити акценат на рањиве категорије учесника, а то су деца, млади, мотоциклисти, бициклисти. Смањењем страдања тих категорија имаћемо боље резултате. Такође, мора се обратити пажња на коришћење сигурносних појасева, као и употребу мобилних телефона који одвраћају пажњу, навео је помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Зоран Алимпић.
Немања Пајић, председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја подсетио је да је за ову годину наручена Стратегија о безбедности саобраћаја, према којој ће се орјентисати у даљем раду, када буде готова. Овакву стратегију има само неколико градова у Србији.
-Захваљујући овој методи можемо да се упоредимо са другим градовима у Србији и не само да настојимо да будемо бољи на локалном нивоу, него да видимо где стојимо на нивоу Србије када се ради о безбедности саобраћаја. Према томе можемо да доносимо праве одлуке како би сви у нашем граду били безбеднији, рекао је Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa