Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
МИНИСТАР АЛЕКСАНДАР ВУЛИН ПОСЕТИО “КАРИТАС“ У ШАПЦУ

ЗАЈЕДНИЧКИМ ТРУДОМ ДО СОЦИЈАЛНЕ ПРАВДЕ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, на међународни Дан социјалне правде, посетио је дневни боравак за особе са менталним и интелектуалним сметњама “Света Софија“ и сервис за хемијско чишћење и прање веша “Елио“. Оба ова пројекта “Каритаса“ Шабац осмишљени су да олакшају живот људима из најнезаштићенијих друштвених група. Поред тога, перионица веша заснована је на принципа социјалног предузетништва.
Министар Вулин је истакао да је однос људи који раде са њиховим корисницима најважнији, и да је разлог његове посета управо да их упозна и захвали им се пажњи, бризи и нези коју им указују.
-На Дан социјалне правде сви треба да се сетимо да можемо да помогнемо једни другима и да поделимо једни са другима. Најбољи начин да социјална правда заиста постане део наших живота јесте да омогућимо људима да стварају и раде. Предузећа која се баве социјалним предузетништвом у Србији, нажалост, нису развијена. Има их тек нешто око 1.000 и у њима ради само 10.300 људи. Социјална предузећа су шанса коју не користимо, рекао је министар и најавио да ће Закон о социјалном предузетништву бити један од првих који ће бити усвојен одмах након избора.
Мирољуб Николић, директор “Каритаса“ Шабац истакао је да је част, како за ову организацију, тако и за читав невладин сектор да министар баш на овај дан обилази њихове установе и услуге које промовишу социјалну заштиту и социјално предузетништво.
-Ово је показатељ да Министарство озбиљно схвата невладин сектор као партнера у својим пословима. Данас је најједноставније рећи да сви тешко живимо, али ако заједнички смогнемо снаге да препознамо потребе најугроженијих чланова нашег друштва и ако их решимо, сигурно ћемо бити на путу да успоставимо социјалну правду. Мислим да је град Шабац добар пример сарадње невладиног сектора, Градске управе и јавних предузећа, где кроз заједничко пружање услуга настојимо да подигнемо квалитет живота особама које живе на рубу нашег друштва, рекао је Николић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa