Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
РЕДОВНА ГОДИШЊА СЕДНИЦА

АНАЛИЗА ПРЕ КРАЈА ЛОВНЕ ГОДИНЕ

Ловачко удружење, “Селе Јевтић“, из Шапца, одрожало је редовну годишњу седницу. На том скупу, ловци су разговарали о ангажованости у протеклој години али сумирани су и резултати ловне године која је при крају.
Усвојен је и извештај ““ о раду и активностима ловишта , “Добрава“, за прошлу годину. Уз то усвојен је и финансијски план као и чланарина за текућу годину. Иначе, предлог удружења , био је, да овогодишња чланарина буде у висини од једанаест хиљада динара, што су скупштински делегати глатко одбацили, јел у прошлој години инфлаторна кретања нису забележила драстичне скокове и не више од десет одсто. Скупштина се изјаснила и усвојила неке од предлога за почасне чланове удружења, утврђени су рокови за уплату ““ чланарине по ратама. Рок за прву уплату је, последњи дан марта, а висина новчане масе је три хиљаде динара. Друга рата, уплате у истом износу је, тридесети мај, а последњи део чланарине у висини од четири хиљаде динара, треба уплатити до краја јула.
Анализирајући ловиште, истакнуто је, да је у прошлој ловној сезони перната дивљач била на задовољавајућем нивоу, да је ситна длакава дивљач у опадању, да срнећа дивљач иде узлазном линијом и да се ближи оптималном броју јединки у ловишту. Црна дивљач, у зависности од услова станишта, која показује велику пластичност у прилагођености различитим условима је, у коректном броју, Иначе, на ту високу дивљач били су организовани и ловни изласци.
Треба истаћи, да је, на седници било полемике као и не усаглашености појединих ловних секција на просторност у ловном дану, дискутовало се такође и потребном броју ловаца у једној секцији како бих иста могла да функционише.
Иначе, на састанку могло се чути и велико незадовољство ловаца из Мајура. Мајур је, једна од највећих секција, број ловаца је у истој, шездесет, а терен нам је све мањи и урбанизованији. То значи да треба озбиљно размишљати о ловним ревирима, како и пише у дозволама за лов, нагласио је Србољуб Ковачевић, један од три делегате те секције. Било је ту још доста полемике које је више прилагодљива разговору између стручне службе представника секција . Уз све те разговоре ловаца, треба нагласити да за око месец дана следи нова скупштинска седница која ће бити уједно и изборна па нови сазив може доста поправити у раду - како у скупштинском тако и квалитету и капацитету ловишта, “Добрава“. Тренутно у току су припреме за расписивање избора у ловним секцијама, а потом следи поменута изборно скупштинско заседање делегата новог сазива. Тренутно - ловци су на потезу, а од “тих“ потеза, зависи и даљи рад удружења.
Б.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa