Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ГРАДСКИ ПОВЕРЕНИЦИ И ОВЕ ГОДИНЕ ПОМАЖУ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

СТРУЧНА ПОМОЋ АГРАРУ

Градски повереници и шефови месних канцеларија, поред помоћи пољопривредним домаћинствима при регистрацији газдинстава, ове године помагаће фармерима и приликом подношења захтева за субвенције
Шабачки пољопривредници и ове године могу да рачунају на помоћ четрдесет градских повереника и шефова месних канцеларија приликом пререгистрације пољопривредних газдинстава. Стручни сарадници ће попуњавати и захтеве за субвенције, што представља нови вид помоћи.
- То је новост у односу на прошлу годину. Раније су пољопривредници морали да долазе у град како би попунили захтеве, док ће од ове године, уз помоћ повереника и шефова месних канцеларија, то моћи да ураде у својим местима становања, односно тамо где постоје услужни центри. На тај начин, осим стручне помоћи која ће им бити на располагању, пољопривредници ће штедети и време и новац, каже начелник Градске управе Јован Недељковић.
Одлуком Управе за трезор, пољопривредници ће ове године морати сами да предају захтеве, или да их доставе поштом.
- Управа за трезор је ове године модификовала процедуру по којој прима захтеве, тако да ће носиоци пољопривредних газдинстава морати да предају лично обрасце, или да их препорученим писмом пошаљу из најближе поште, објашњава наш саговорник.
Недељковић додаје да је било извесних проблема приликом доставе документације.
- Морам да упозорим наше пољопривреднике, да, уколико су добили формурал са обрасцима у којима недостаје образац бр. 3, о биљној структури, да сачекају док им образац не буде накнадно достављен. Без тог обрасца не могу кренути у процес пререгистрације пољопривредног газдинства. Не знамо због чега Управа за трезор није послала свим пољопривредницима овај документ, али је сасвим сигурна да без њега не може да се обави пререгистрација, упозорава Недељковић.
Стручну помоћ повереника и шефова месних канцеларија прошле године искористило је 6.000 носиоца пољопривредних газдинстава, од укупно 8.000, односно 75 одсто пољопривредника са подручја Шапца.
Рок за подношење захтева за пререгистрацију газдинстава и остваривање права на субвенције почиње 1. марта и траје до 30. априла.
М.Максимовић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa