Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ДОГОВОР УДРУЖЕЊА И ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА

ДО БРЖЕГ ПОПИСА

Шабачко Удружење “Добар комшија“ и Одељење за урбанизам града Шапца договорили су сарадњу која треба да олакша спровођење Закона о озакоњењу објеката. План је да чланови комисије за попис обавештавају председнике скупштина станара о терминима изласка на терен и о документацији коју станари треба да припреме.
Бојан Николајевић, председник Удружења “Добар комшија“ навео је да су недавно одржали скупштину удружења на којој су дефинисали проблеме. Они ће бити спрега комуникације јавних предузећа и представника скупштина станара.
-Одељење за урбанизам ће се јављати Удружењу, а ми ћемо преко председника скупштина станара доћи до самих станара и пружити им транспарентну информацију о томе шта могу да ураде и на који начин. Желимо да будемо сервис станара, рекао је Николајевић.
Попис је радило пет људи, односно две екипе. Прошле седмице је кренуо и проширени део комисије за пописе који са грађевинским инспекторима да би се обучили. Од ове седмице ће, тако попис радити још 15 људи. Јелена Јекић, начелница Одељења за урбанизам очекује да ће се у наредном периоду поступак пописа знатно убрзати.
-Грађевински инспектори су приликом пописа наилазили на проблеме из разлога што нису били у могућности да ступе у контакт са председницима скупштина станара, а велики броз зграда их уопште и нема формиране. Код пописа се решења донесе на скупштину станара. На овај начин ћемо убрзати сарадњу у том правцу, навела је Јекићева.
Шабац има 20.000 станара у 400 зграда. Удружење “Добар комшија“ позива све председнике скупшитна станара да се учлане и заједно дефинишу и реше проблеме. Тренутно је у Удружење учлањено педесетак председника скупштина станара. Просторије су у Владе Јовановић 3.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa