Инфо

19. август 2010.19. авг 2010.
ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА КОЛОНИЈЕ

ЗИНАИДА У СРБИЈИ

У галерији Колоније у Јаловику, прошлог понедељка отворена је изложба 33. сазива. Жеља организатора је да убудуће буде што већи број уметника из иностранства. Међу овогодишњим учесницима пажњу нам је привукла млада сликарка из Грузије Зинаида Мопасан
Након десет дана интензивног рада и дружења, учесници 33. сазива јаловичке ликовне колоније представили су своје слике широј публици. Теоретску страну уметности заступао је гост из Холандије Марк Кремер, који је отворио изложбу.
- Ово место је јако мирно па су уметници били фокусирани на рад. Осетио сам велики интернационални потенцијал ове колоније, односно њену могућност отварања према уметничком свету. Уметност представља повезивање места, људи и времена. Ослобађање енергије. То су ствари које повезују и ове радове различитих уметника у јединствену целину ““ изложио је сажето своје утиске о колонији теоретичар из Холандије.
Интернационализација је један од приоритетних циљева у раду колоније. Поред Марка Кремера, ове године у Јаловику се нашла и сликарка Зинаида Мопасан.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa