Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ОДРЖАНО 65. ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У КРОСУ

ШАБАЦ У ЗНАКУ КРОС ПРВЕНСТВА

Атлетски савез Србије поверио је Шапцу, другу узастопну годину, организацију Првенства Србије у кросу. Још једном, најбоље крос тркаче угостио је комплекс „Стари град“.
Балканско првенство које се исти дан одржавало у Турској онемогућило је најбољу нашу атлетичарку тркачких дисциплина, Амелу Терзић, да буде у Шапцу, али осим ње, углавном све најбоље од српског кроса, било је у Шапцу овог викенда. Стаза слична, али по речима организатора, додатно унапређена, време знатно лепше него претходне године, употпунило је ужитак за љубитеље „краљице спортова“.
Атлетски клуб „Црвена Звезда“ има право да каже како је доминирала међу сениорима, али и ми, Шапчани, можемо да кажемо како имамо најбољег крос тркача сениора. Немања Церовац, Шапчанин, сада члан Звезде, доминирао је у својој конкуренцији, рутински приграбивши злато.
- Уз увек присутне победничке амбиције, жељу да будем најбржи, да подижем форму, имао сам посебан мотив и обавезу због наступа у свом граду. Добро сам отворио трку, стаза ми је одговарала, добро сам се осећао током целе трке, те је и ова победа продукт свега тога ““ истакао је Немања Церовац, набољи сениор Србије у кросу.
Ни његова клупска колегиница, Биљана Цвијановић, није имала адекватан конкурентски изазов код сениорки. Дошла је у Шабац с“™ улогом фаворита и у потпуности је оправдала.
Заједно са сениоркама, трчале су и млађе сениорке. Није много недостајало да Јагода Зечевић, атлетичарка АШК Темпа понесе злато. Очекивала се од ње борба за врх. Имала је добар старт, мањи пад средином надметања умањио је њену предност, но све до 500 меатар пред циљ, била је водећа. Ипак, бољи финиш имала је Ана Секулић, док је Зечевић кроз циљ прошла друга.
- Надала сам се злату, али нећу рећи да сам незадовољна ни другом позицијом. Када сте близу првог места остане жал, али верујем да мој наступ овде даје материјал на којем ћемо градити наредне наступе. Честитам Ани на првом месту, злато јој је припало сасвим заслужено ““ нагласила је Јагода после трке.
Недељама пред првенство, стаза на “Старом граду“ припремана је како би се исправили недостаци из прошле године.
- Бетонске делове смо прекрили песком, покушали да елимишемо све рупе. Било је страха због кише која је падала у ноћи између петка и суботе. Ипак, можемо констатовати да великих последица није било. Ми смо задовољни, али што је још битније тренери и људи из Савеза су задовољни, верујем да смо оправдали поверење ““ истичу у АК „АШК Темпо“, техничком организатору.
АШК Темпо нема разлога да буде задовољан само као организатор, већ и клуб учесник. Организација државних првенстава јесте начин промоције спорта, али још боља позивница за све су резултати. Међу трофеје, Шапчани могу сместити и велики победнички пехар намењен најбољем тиму, свеобухватном екипном победнику. Били су бољи од Јуниора и панчевачког Динама, на другом, односно трећем месту. Осамнаест такмичара репрезентовало је Шабац, а уз Јагоду, сребро је освојила и Јасмина Пругинић, старија јуниорка. Екипно, прве су биле старије јуниорке и пионирке, а друге су биле млађе пионирке и старији јуниори.
- Огроман резултат за наш клуб и шабачку атлетику. Желимо да у будућности имамо екипу у свим категоријама. Бројни смо што се најмлађих тиче, старији су већ озбиљни чиниоци српске атлетике, имамо све разлоге да будемо оптимисти пред наредни период. Пехар је ту да нам покаже колико смо постигли, али и колико још можемо, уз предан рад и труд ““ рекао је тренер АШК Темпо Борко Антонић.
ПОБЕДНИЦИ: Ст. пионирке (1.500 м): Петровић (НП); Мл. пионири: Николић (ЧАК); Мл. пионирке (1.000 м): Радин (СПР); Ст. пионири (2.000 м): Џаковац (НП); Мл. јуниорке (4.000 м): Зорбић (НП); Јуниорке: Јовановић (УЖИ); Мл. јуниори (5.000 м): Малешевић (И); Јуниори: Мићовић (Л); Мл. сениорке (5.000 м): Секулић (УЖИ); Сениорке: Цвијановић (ЦЗ); Мл. сениори (8.000 м): Ничић (ПАН); Сениори: Церовац (ЦЗ).
Ветерани (4.000 м): Богићевић (до 45 година), Минић (55), Радуловић (60), Ћирић (65); (2.000 м): Петровић (70), Шљивић (75), Антонић (80), Ковач (85); Ветеранке (1.000 м): Јанковић (до 55 година), Дишић (60), Ловрек (65), Путњиковић (80).
ЕКИПНО (укупно): 1. „АШК Темпо“ (Шабац); 2. „Јуниор“ (Крупањ); 3. „Динамо“ (Панчево)
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa