Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ, НАРОДНИ ПОСЛАНИК СНС

ИЗБОРИ ШАНСА ЗА ОПОЗИЦИЈУ

Опозиција тврди да је ово најгора влада у историји Србије, ето им дивна прилика да такву владу победе. Нисмо донели закон о пореклу имовине и то морамо у наредном сазиву да урадимо. Није добро и то ћемо већ на страначкој скупштини у мају месецу коначно разрешити
Народни посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић један је од активнијих представника народа у највишем државном дому. Поред тога, не бежи ни од тога да у јавност изнесе проблеме у сопственим редовима. Пред нама су парламентарни, покрајински и локални избори, а после њих и Скупштина СНС од које Ђукановић пуно очекује.
Зашто морамо да идемо и на парламентарне изборе, када је већина стабилна, а Влада функционише?
- Опозиција тврди да је ово најгора влада у историји Србије. Ето им дивна прилика да такву владу победе. Легитимитет је најважнија ствар и ако неко сматра да ова влада нема легитимитет, то ће доказати на изборима. Нас чекају велики задаци и нема смисла да их обављамо уколико немамо легитимитет. Грађани ће сада јако лепо то да оцене и видећемо да ли је опозиција била управу. Уосталом, има ли ишта боље од избора да се измери шта народ подржава? Право је питање зашто неко држи власт у АП Војводини, а има 5 одсто гласова? Како нико не поставља то питање и како не види најгору могућу бахатост у понашању Бојана Пајтића?
Колико се Вама чини да се на парламентарне изборе, ипак иде да би се појачали локалани одбори СНС ликом и делом премијера Александра Вучића?
- То лансирају они који гледају политику кроз оно како би они радили. Та себичност и битка за ускостраначке интересе јесте одлика Демократске странке. Опростите, они тврде да смо смањењем плата у јавном сектору и пензија направили ужасно незадовољство код народа, да смо законом о раду обесправили раднике, итд. Зар онда, ако смо тако „лоше ствари“ чинили, заиста неко сматра да ћемо нешто ојачати? Мислим да се овде ради искључиво о паничном страху опозиционих листа да ће многе од њих завршити испод цензуса и онда зато лансирају такве тезе којима би се иначе они руководили да су власт.
Ако је тако, зашто немамо изборе и за Скупштину града Београда?
- Београд је тек пре две године доживео промене. Не заборавите да је ДС чувала власт у Београду до краја мандата 2014. године. Оставили су нам престоницу са уништеним јавним предузећима и дугом од милијарду евра. Тек смо ове године почели са реализацијом великих пројеката, јер пуне две године смо се трудили да колико толико санирамо катастрофалне последице власти Демократске странке. Кренуло се храбро у реализацију пројекта „Београд на води“ и желимо да људи виде прве резултате. Верујемо да ће Београђани на изборима за 17 општина свакако наградити посвећеност Српске напредне странке за бољи живот у Београду.
Какав резултат очекујете да СНС оствари на предстојећим изборима?
- Очекујем да људи гласају ЗА нешто, а не ПРОТИВ нечега. Ако се грађани тако буду опредељивали, а верујем да хоће, убеђен сам у убедљиву победу.
Који су по Вама највећи успеси ове Владе, а шта је то што није добро урађено?
- Успеси у спољној политици, и очување политичке стабилности Србије, консолидовање јавних финансија, почетак смањења јавног дуга, стабилност динара, боља наплата пореза, смањење незапослености, то су све резултати који су очигледни. Нисмо донели закон о пореклу имовине и то морамо у наредном сазиву да урадимо.
Колико је добро то што се добар део Ваше странке крије иза премијера Србије? Ви сте пуно пута о томе говорили.
- Није добро и то ћемо већ на страначкој скупштини у мају месецу коначно разрешити. То је увек проблем странака које су на власти и ми се такође са тим суочавамо. Зато и отворено о томе говоримо.
Шта је суштина Вашег неслагања са министарком Зораном Михајловић?
- Пуно пута сам о томе говорио и она најбоље зна шта је по среди. Све што будем имао додатно да кажем, рећи ћу на страначкој скупштини у мају месецу.
Ви сте били један од бољих студената Правног факултета у Београду. Колико Вама смета поплава сумњивих диплома?
- Нисам био од бољих, али јесам од марљивијих. Сваку своју шестицу сам крваво зарадио, јер сам учио дан и ноћ. Сумњиве дипломе јесу наш проблем, али све лиценце за те сумњиве факултете дала је власт Демократске странке и Социјалистичке партије Србије. То се некако заборавља, а не би смело да се заборави.
АМБИЦИЈЕ ПРЕВАЗИЛАЗЕ РЕАЛНЕ КАПАЦИТЕТЕ
За СНС у Шапцу се прича да је најбројнија странка у граду са неколико хиљада чланова. Како је могуће да је шабачки СНС већ четири године под повереништвом на чијем се челу, уназад годину дана, налази Дарко Глишић, председник општине Уб.
- Није то само у Шапцу случај. У многим градовима имамо сличну ситуацију. Ми не кријемо да имамо људе који имају велике амбиције које некад превазилазе њихове реалне капацитете. Зато свуда по Србији имамо координаторе, како би мало каналисали нереалне амбиције појединаца које неретко прете да изазивају размимоилажења унутар странке. Верујем да људи у СНС почињу полако да схватају да су они ту због државе и странке, а не због њихових личних амбиција. Оне су свакако здраве, јер неамбициозна личност ником није потребна, али у животу је важно бити реалан и схватити да је на првом месту држава и странка која ти даје шансу да нешто урадиш за државу.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa