Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ПРВА А ЛИГА ““ 11. КОЛО

Преокрет у другом полувремену

ВК „Шабац“ ““ ВК „Стари Град“ 11:9 (1:2, 2:2, 5:2, 3:3)
Градски базен. Гледалаца 700. Судије: Голијанин и Стефановић (оба Београд). Делегат: Марјановић. Искључења: Шабац 15, Стари град 7. Петерци: Шабац 1 (1)
ШАБАЦ: Алексић (кап), Петровић, Марковић 3, Пролић, Носовић 3, Ешкерт 2, Цар, Матовић, Богићевић 1, Лончарић, Тешић, Тенжера, Поповић, Укуманов 2. Тренер: Николић
СТАРИ ГРАД: Кукић (кап), Митровић 1, Стефановић, Вулетић, Ракић, Алијагић 3, Гиговић, Рађеновић, Шуберић 2, Шећеровић, Филиповић 1, Павловић, Чучковић 2. Тренер: Мијалковски
Београђани су дошли у Шабац после четири узастопна тријумфа и врло самоуверено су почели меч. Ипак, квалитет је на страни Шапца. Серија у трећем периоду одредила је победника.
Одбрана “Старог Града“ добро је читала акције домаће екипе. Управо то, дало је сигурност гостима у првој и другој четвртини. Голови Чучковића и Филиповића омогућила су им плус један на дужој паузи. Ипак, у наставку, „Шабац“ прави преокрет и усмерава утакмицу у правцу каквом се очекивало. Носовић и Марковић били су најрасположенији. У кључним тренуцима донели су преокрет, а праву потпору имали су у Ешкерту и Укуманову. Све је било још лакше када се разбранио Поповић, нарочито у честим ситуацијама када је лидер имао играча мање у базену. Није се предавао „Стари Град“ до самог краја. Успео је головима Алијагића да смањи резултат, но све јер одлучио гол Богићевића 90 секунди пре краја.
Победа је Шапчанима и теоретски обезбедила прво место пред баражну рунду, а дерби првенства очекује их у следећем колу против Београда. Домаћи се боре са Бањицом за друго место, док „Шабац“ већ сада бруси форму за доигравања.
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa