Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
У ШАБАЧКОЈ ФИЛИЈАЛИ НСЗ ПРЕДСТАВЉЕНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

ШАНСА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

У шабачкој Филијали Националне службе за запошљавање прошле среде, 24. фебруара, на конференцији за новинаре представљени јавни позиви за субвенције за самозапошљавање, отварање нових радних места, запошљавање особа са инвалидитетом, програм Стручне праксе и остали.
- Расписано је укупно десет јавних позива од којих је већина и раније постојала. Ове године дошло је до извесних промена и то у смислу побољшања. Један од најпопуларнијих програма је управо субвенција за самозапошљавање јер је то једина мера трајног запошљавања. Претходне године Филијала Шабац доделила је 125 субвенција за самозапошљавање. На основу нашег праћења рада прву годину пословања преживеле су деведесет четири предузетничке радње. Прошлогодишњи износ од 160.000 динара за овај програм повећан је на 180.000 динара. Новина је и то што је смањена обавеза опстанка тих фирми на дванаест месеци ““ рекао је Радивоје Мићић, директор шабачке Филијале.
У складу са националним планом запошљавања Влада Републике Србије преко ресорног министарства, а путем Националне службе за запошљавање, за реализацију програма издвојила је 3,5 милијарди што је за неких десет одсто више у односу на прошлогодишњих 2,84 милијарде.
- Што се осталих мера тиче и ове године највећа пажња је усмерена према тзв. теже запошљивим групама које су сврстане у шест сегмената. Између осталих то су млађи од тридесет, старији од педесет година, лица са посебним потребама, инвалидна лица, вишкови запослених, Роми. Сва ова лица имаће већи број бодова за било коју меру него што имају остали ““ додао је Мићић.
Осврћући се на реализацију активних мера у прошлој години 2.109 лица нашло је запослење директним посредовањем, док се уз учешће финансијских мера НСЗ запослило 631 лице. Од укупног броја посетилаца два сајма запошљавања у Богатићу и Шапцу након шест месеци посао је пронашло 106 лица.
Детаљније информације везане за овогодишње јавне позиве могу се добити на сајту и огласним таблама шабачке Филијале Националне службе за запошљавање.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa