Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
НА ВОДОТОЦИМА ДРУГОГ РЕДА

БЕЗ ВЕЋИХ ПРОБЛЕМА

До закључења овог броја, обилне падавине током протеклих дана нису изазвале проблеме на каналској мрежи и речним токовима другог реда. Ни на једном водотоку нису забележена изливања, нити плављења. Прошлогодишње чишћење водотокова другог приоритета, над којима је надлежна локална самоуправа, дало је добре резултате, због чега ће се ове активности обављати и ове године.
- Водотоци другог приоритета на подручју Шапца имају добру пропусну моћ и у стању су да приме велику количину додатне воде у своја корита. Прошле године, из градског буџета, издвојено је 60 милиона динара за чишћење 32 локације на водотоцима другог реда који су у надлежности града. На тим локацијама су се дешавали највећи проблеми током мајских поплава пре две године. Прошле године очишћено је укупно 54,3 километара водотокова другог реда. Ове године, такође средствима града, у износу од 40 милиона динара, биће настављено чишћење ових водотокова. Највише активности планирано је на уређењу приобаља Думаче, али и осталих водотокова другог приоритета, каже Ненад Илић, члан Градског штаба за ванредне ситуације.
Реке Сава и Добрава, као и Церски ободни канал, спадају у водотокове првог реда. За изградњу, одржавање и санацију насипа и уређење ових водотокова, надлежни су републички органи, на челу са Јавним водопривредним предузећем „Србијаводе“.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa