Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ПРЕДУЗЕЋЕ „САВРО“ СПРЕМНО ДОЧЕКАЛО НОВУ ПОСЛОВНУ ГОДИНУ

ОПТИМИЗАМ СА ПОКРИЋЕМ

Шабачко предузеће „Савро“ у 2015. остварило је раст производње од 15 одсто. Прва два месеце нове године показују да се позитиван тренд може очекивати и у 2016., пошто и пре почетка грађевинске сезоне радници ове фирме имају уговорене послове
Током 16 година постојања, предузеће „Савро“ развијало је пословну делатност, од производње машина за обраду дрвета, до изградње челичних конструкција и панела. Радници овог предузећа специјалисти су за изградњу производних погона, складишних хала, хладњача и бензинских пумпи, што прошлогодишњи резултати и потврђују.
- Прошла година је за наше предузеће била веома добра. У односу на 2014. имали смо повећање обима производње, самим тим и дохотка у бруто и нето износу од 15 одсто, наводи шеф производње Миодраг Васић.
Оптимизам је утемељен, пошто на почетку нове године 20-так запослених у „Савру“ ради пуном паром.
- У новој сезони имамо доста посла. Изводимо радове на изградњи складишног простора од преко 2.500 квадратних метара, за потребе фирме „Гомекс“ у Кленку. Имамо уговорен посао и са фирмом „Авензио“, а радимо и једну халу у Смедереву. Конкурисали смо и за друге послове, те очекујемо додатно радно ангажовање у наредном периоду, додаје наш саговорник.
Још више посла руководство предузећа очекује у мају и јуну, када грађевинска сезона буде у пуном јеку. Радује их и најављени долазак нових привредних субјеката на подручје Северозападне радне зоне, где се налази и њихова фирма, јер очекују да ће и нови инвеститори имати потребу за њиховим услугама.
У послу доста тога зависи од администрације. Инвеститори који нас ангажују за извођење радова морају пре тога да добију грађевинску дозволу. Нови закон који регулише ову област ће убрзати поступак.
М.Максимовић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa