Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
РЕДОВНИ САСТАНАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ПРОШИРЕН САСТАВ

Прошле среде, у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу, Окружни штаб за ванредне ситуације одржао је редовно заседање. На дневном реду се нашао извештај о раду за претходну годину, усвајање плана рада за ову, ако и предузимање превентивних мера и припрема за спровођење оперативних мера одбране од поплава на водотоковима другог реда. Такође, штаб је проширен за још неколико чланова.
-Претходна година била је специфична због тога што рад није био статичан и фокусиран само на седиште Штаба у Шапцу, него се ишло читавим округом кроз посебне облике специјалних обука локалних штабова. Свесрдну помоћ у овоме пружиле су нам Влада Јапана и невладина организација „Човекољубље“. Што се тиче плана рада за ову годину, и роковима и задацима смо омеђени оним што је планирано од стране републичког Штаба за ванредне ситуације. Задаци се, у суштини односе на оспособљавање специјалних јединица при цивилној заштити на што бољу комуникацију између локалних штабова и штаба округа са републичким штабом, и размену информација у сваком тренутку, рекао је командир Окружног штаба за ванредне ситуације Драгослав Милановић.
Милановић је навео да је у овиру припрема рада за ову годину ужи тим Штаба детаљно анализирао потребе и на основу искустава из претходног периода задржани су они људи који су показали да потпуно одговарају сврси, а Штаб је допуњен још некима које је препоручило знање и самоиницијативност у тешким тренуцима.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa