Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ЗА ВИКЕНД ПРОЛЕЋНЕ ПОЛУСЕЗОНЕ У ФУДБАЛУ

ПролеЋе пуно нада и оЧекивања

После готово четири месеца, фудбал се враћа лигашком такмичењу. Пролећне сезоне стартују за викенд. Најпознатијим екипама са овог подручја заједничко је задовољство одрађеним током припрема, али колико су заиста биле успешне, видећемо тек у у наредна три месеца.
ФК МАЧВА (СЛЗ ““ 2. место, 30 бодова, заостатак за лидером, 3 бода) ““ Нема много „филозофије“, приче и размишљања. Ове сезоне, навијачи Мачве, радо ће се сећати само ако поново, као и 2014. капитен подигне пехар намењен најбољој екипи лиге. Током зиме, седам нових играча обукло је дрес Мачве. Истичу се, међу њима, Обровац и Јеремић. Заостатак за Смедеревом је три бода, а распоред такав да Шапчани директне дуеле са екипама из самог врха, очекује тек у завршници, од 27. до 30. кола. Но, да би ти мечеви били заиста важни, „Мачва“ нема права на грешку на старту, небитно кући или гостима. Први ривал је ФАП, последњепласирани тим лиге. Неће бити лако недељу дана касније у Зубином потоку, нити у Ужицу у 19. колу, али једноставно, победе су императив да би притисак на Смедерево трајао. Директан окршај, на програму је тек у последњем колу. Уз то, треба надокнадити изостанак Ђукановића и Милинковића, који ће због повреда, пропустити старт полусезоне.
ФК ПРОВО (Зона „Дрина“ ,28 бодова, 3. место, заостатак 11 бодова) ““ Нови зонаш показао је у првој полусезони да му је апсолутно место у овом рангу, али Провци, како сами кажу, немају намеру да се ту задрже дуго, већ да иду и до Српске лиге. Није немогуће да и ове сезоне се укључе у борбу, али реална амбиција је останак при врху. У фудбалско пролеће улазе са практично истим тимом који је и почео сезону. Испред њих, на табели, само „Златибор“ и „Слога 1940“ (Б. Башта), али ни они их нису надиграли јесенас. „Слога“ ће гостовати у Прову већ 20. марта, у 17. колу, а одличан увод за дерби, Провци могу направити овог викенда, када такође на свом стадиону, дочекују најслабији тим лиге, Брезовицу. У Чајетину, „Прово“ ће тек у у мају, у 27. колу, а много о снази тима рећи ће, пре свега, гостовању у Лајковцу, Крупњу и локални дерби са Јединством у 21. колу.
ФК ЈЕДИНСТВО 1945 (Зона „Дрина“, 25 бодова, 4. место, заостатак 14 бодова) ““ После лошег старта, у Владимирцима су страховали од борбе за опстанак, али пет узастопних победа у самој завршници полусезоне довели су „Јединство“ међу водеће, чак до четвртог места. Иако је било промена у саставу, припреме су биле усмерене да се очува форма с“™ краја 2015. године. За викенд дочекују Слогу из Сјенице, тим који нема много успеха ван свог места, те је то одлична прилика за шесту победу у низу. Колико су близу/далеко од најбољих, показаће 17. коло, када гостују лидеру, Златибору. План Јединства је мирна полусезона, али ће узбуђења донети дерби у Прову, средином априла, као и гостовање Слоге 1940 почетком маја.
ФК РАЂЕВАЦ (Зона „Дрина“, 19 бодова, 9. место). Жеља екипе из Крупња није борба за врх, већ средина табеле и очување зонашког статуса. „Златибор“ је далеко 20 бодова, али у фокусу Рађевца је „Златар“, тим из опасне зоне са 5 бодова мање од њих. Већ за викенд, у Крупњу, гостује екипа која има исте амбиције, „Будућност“ Ариље. Победа је императив за „Рађевац“. Исти притисак екипу очекује и у 17. колу у Брезовици, а онда стиже екипа из врха, „Прово“. Провци започињу низ утакмица Рађевца са екипама из врха. Тек крајем априла уследиће поново дуели са слабије пласираним екипама на табели. Прва два кола могу бити кључна за екипу из Крупња.
ФК РАДНИЧКИ (Окружна лига ““ 5. место, заостатак 7 бодова) ““ После две сезоне под притиском освајања првог места, у нову, “Раднички“ је ушао ослобођен тог терета. У првом делу сезоне, „црвени“ су играли са много осцилација, али у односу на прву полусезону, пролеће доноси квалитетнији састав. Стигло је неколико појачања, ојачани сви делови тима, што уз опоравак повређених, свима у клубу улива оптимизам. Није релано очекивати борбу за Зону, али играчи и тренер обећавају победничке амбиције против свих. Пролеће „Раднички“ отвара у Прњавору, против дужника из првог кола, а већ у другом колу, у Шабац, на дерби, стиже „Мачва“ из Богатића, претендент за титулу. Водећа „Дрина“ дочекује „Раднички“ у 22. колу, крајем априла, а између тих дуела, Шапчане очекују незгодна гостовања у Ступници и Зајачи.
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa