Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ИНТЕРАКТИВНА ИЗЛОЖБА И РАНИ ЈАВНИ УВИД У ПРОЈЕКТЕ ВЕЛИКОГ И САВА ПАРКА

НОВ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА У ГРАДУ

План детаљне регулације Сава парка и пројекат реконструкције Великог парка, Шапчани могу да погледају у Културном центру до 12. марта. Изложба која је у току, интерактивног је типа, отворена за предлоге суграђана.
- Заинтересовани добијају материјал који ће моћи да понесу кући, летке и формуларе које могу да попуне и да нам доставе своје сугестије. Максимално смо отворени за све канале према грађанству, како би искористили законску могућност раног јавног увида, рекла је Милена Зиндовић, директорка ЈУП “План“, на отварању изложбе.
План детаљне регулације Сава парка предвиђа уређење простора уз Саву, од Новог моста до Кочиног канала, који ће имати едукативне, забавне, спортске и туристичке садржаје, као и Меморијални центар на месту где је био логор за време Другог светског рата.
Према речима Катарине Дубљанин, главног градског урбанисте, Велики парк, који ће представљати синтезу уметности, игре и рекреације за све старосне групе, удахнуће нов квалитет живота у граду.
- Овај пројекат решава кључне проблеме у Великом парку, који ће бити приступачнији суграђанима. Сам улаз у Парк ће бити проширен пешачким платоом, бункер ће бити претворен у полигон игре, додаћемо нове стазе. Предлажемо и нову Алеју великана, у којој ће бити постављени постојећи и нови споменици, што је прилика да се укључе млади уметници, рекла је Катарина Дубљанин.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa