Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ОСМИ МАРТ У ОПШТИНИ ВЛАДИМИРЦИ

ОСМОМАРТОВСКА ПОРОДИЦА

Породица коју нудимо као пример како се да живети у слози у бројној породици и притом поимати осми март како треба живи у Владимирцима у академској породици која има шесторо деце. Јелена и Дејан имају Луку, Анђелу, Саву, Ивана, Ђурђију и Бојана који уз децу из улице младости где има обиље деце претварају дом у рај деце. Јелена која стиже све о осмом марту каже.
- Волим га и пажњу јер нас, жене поставља на место које заслужујемо а које смо свака на свој начин заслужиле. То да је у бројној породици напорно итекако је разумљиво, али имам помоћ и деце и супруга али и свекрве и свекра Росе и Светислава, каже уз широк осмех Јелена.
И ту се подразумева прича о равноправности, где је новчаник и тако редом.
- Жена је ту домаћин то немојте сумњати. Јер трошкови су велики а умеће организовања је главно. Питате се за све у маленом раму да изградите праву слику. И то је осмомартовски рам којем се увек радујем али највише признајем по стручку цвећа које добијем од деце и наравно драгих из породице уз моје анђеле, каже Јелена Нешић.
У селу Вучевица Љиљана Милинковић има 78 година и занимљиво мишљење о дану жена.
- Памтим га по поклонима и силном раду. Од куће и шпорета од којег се деценијама не одмичем до рада у пољу. Осми март је за господу а, ситна пажња и велики рад за нас са села. Сви моји су пажљиви али рад је оно по чему живот памтим. Али женама је осми март донео пуно, то је моје мишљење каже ведра старица.
И тако из села до вароши, слике за наду да ће нас бити и да ће нас рад одржати. А ту је и осми март.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa