Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
Радоица Милосављевић на време исплатио банкарске гаранције?

ИСПЛАТИО САМ, АЛИ СЕ НЕ СЕЋАМ КАДА

“Радоица Милосављевић из Крушевца предао је банкарске гаранције за свих осам медија које је купио“, речено је Удружењу новинара Србије (УНС) у Министарству привреде
Једном су продужени рокови исплате банкарских гаранција за све медије које је Радоица Милосављевић купио. Одлуке су донете у периоду од 22. октобра до 1. децембра прошле године на период одлагања од 60 дана од дана пријема обавештења. Он је до сада све банкарске гаранције уплатио, рекла је за УНС Ангелина Јефтић из Сектора за приватизацију и стечај Министарства привреде.
Подсетимо, Центар за владавину права објавио је у јануару ове године да Радоица Милосављевић није у прописаном року доставио банкарске гаранције за осам медија које је купио у процесу приватизације, као и да је 13. јануара тражио пролонгирање испуњавања обавеза из купопродајног уговора за још 90 дана.
Након тога, УНС је од Агенције за приватизацију затражио одговор на питање на основу ког прописа је Милосављевићу продужен рок за исплату гаранција, као и копију решења о одлагању достављања банкарских гаранција.
С обзиром на то да је Агенција престала са радом 1. фебруара, а да до тад УНС није добио одговор, питања смо 18. фебруара упутили и Министарству привреде које је преузело надлежност Агенције.
Министарство је, после скоро 20 дана, УНС одговорило да је „на основу члана 54. Закона о приватизацији и члана 15. Уговора о продају капитала, а на захтев купца Милосављевића, продужило рок за достављање банкарских гаранција за све медије чији је он власник“.
Међутим, копије докумената које би потврдиле ове наводе Министарства УНС није добио, иако је у више наврата то захтевао на основу Закона о приступу информацијама од јавног значаја.
Удружењу новинара Србије (УНС), после одбијања позива, јавио се Радоица Милосављевић који је потврдио да је обезбедио банкарске гаранције за осам медија које је купио у поступку приватизације.
„Јесам исплатио, не сећам се кад“, одговорио је Милосављевић на питање УНС када је обезбедио гаранције за купљене медије.
Подсетимо, Радоица Милосављевић купио је прошле године РТВ Панчево, РТВ Крагујевац, РТВ Брус, ТВ Пирот, РТВ Цариброд, Центар за информисање Нови Кнежевац, ТВ Пожега и РТВ Крушевац које је платио укупно 281.280 евра.
За ове медије требало је да достави банкарске гаранције у вредности од укупно 287.000 евра и то: 40.000 евра за РТВ Панчево, 150.000 евра за РТВ Крагујевац, 30.000 евра за РТВ Цариброд Димитровград, 30.000 евра за Телевизију Пожега, 15.000 евра за РТВ Брус, 14.000 евра за РТВ Крушевац, 6.500 евра за Телевизију Пирот и 1.500 евра за Центар за информисање Нови Кнежевац.
Извор: УНС

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa