Инфо

19. август 2010.19. авг 2010.
МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ ПОСЕТИО ЛЕТЊУ МАТЕМАТИЧКУ ШКОЛУ У ШАПЦУ

ОД КАМПА ДО НАУЧНОГ СКУПА

Међу 28 предавача су и чланови „златне“ Олимпијске екипе Србије - Шапчани Душан Милијанчевић и Раде Шпегар. Током седам дана 106 предавања за 73 полазника из целе Србије
Министар просвете у Влади Републике Србије Жарко Обрадовић посетио је прошле среде Летњи математички камп у Основној школи „Николај Велимировић“ у Шапцу. Полазници Кампа, који се одржава пету годину заредом, су талентовани ученици основних и средњих школа из целе Србије, а ове године придружили су им се учитељи и наставници који желе додатну едукацију. Осим професора математике са различитих факултета, предавачи су и чланови „златне“ Олимпијске екипе Србије ““ Шапчани Душан Милијанчевић и Раде Шпегар. Поред популаризације математике, један од циљева Кампа је усавршавање знања и припрема ученика за домаћа и међународна такмичења.
Министар Обрадовић је истакао част и задовољство због дружења са, како је рекао, најквалитетнијим продуктом нашег образовног система.
- Таленат је једна од особина која помаже да се постигну добри резултати, али се само радом долази до успеха. Ових летњих дана, када су школе затворене а ученици се одмарају, у овој шабачкој школи се вредно ради и стичу нова знања. То говори о озбиљности Кампа и вашој темељној припреми за време које долази. Верујем да ће вам се то исплатити и помоћи да на најбољи начин промовишете себе, школу, град и земљу, да боље живите, ви и ваше породице, поручио је министар Обрадовић полазницима Летњег математичког кампа.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa