Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
Предизборна грозница у Лозници

Нека игре поЧну

Предизборна кампања у лозничком крају се захуктава. Стиче се утисак да ових дана пажњу грађана више од водостаја Дрине и Јадра плени ко с ким и ко како на предстојећим изборима
Посебан моменат овогодишњих локалних избора представља и стање у градским одборима две тренутно владајуће странке. Обе ове странке, и СНС и СПС, које су на власти у Лозници без прекида већ дванаест година, ове изборе дочекују са распуштеним градским одборима. Међутим, то није утицало на формирање и предају листи. СНС је то учинио у последњем сату понедељка, а СПС листа се најављује у току седмице. Листа СНС под називом „Александар Вучић ““ Србија побеђује“ сачињена је поред, тренутно владајућег, СНС од странака СДПС, Покрета Социјалиста, ПУПС и СПО. С друге стране, СПС ће на локалне изборе, највероватније, изаћи самостално. Пре свега што према назнакама, ЈС неће ући у предизборну коалицију са својим већ дугогодишњим коалиционим партнером на републичком нивоу.
Одударања од републичког нивоа дају и странке које су у опозицији. ЛДП, ДС и СДС најавиле су своју коалицију. По речима лидера лозничког ЛДП др Зорана Јовића, ова странка чини са ДС стожер коалиције у којој се очекује још чланова. Заједно за Србију, странка која је изнела предизборне и изборне активости на протеклим изборима /2014. године/, за коалицију тада окупљену око Бориса Тадић, изузета из овог договора и формира свој коалициони блок.
По речима Михаила Пурића, председника градског одбора ЗЗС, ова политичка организација се не руководи идејом обезбеђивања цензуса, већ адекватне политике која може квалитетно да решава проблеме грађана, а њих је много.
ЗЗС ће формирати коалицију са удружењима грађана и политичким странкама које ће дати исправне одговоре на тренутно стање у Лозници ““ истиче Пурић и додаје ““ У протеклих дванаест година смо видели да у нашем граду нема никаквих квалитетних промена, нема значајнијих улагања, а незапосленост је горући проблем. Из града се одлази, а у њега се не долази. У прилог овом говори и податак да се у последњих десет година из Лознице одселило 8.000 становника.
Велику енигму представља и странка Доста је било ““ Саше Радуловића. Врх ове странке још није донео коначну одлуку за локал. У исчекивању те одлуке свако има своју рачуницу. Сасвим сигурно да ће одлука ове странке значајно утицати на коначне опозиционе савезе, као и изборна очековања у граду.
У Сваком случају Лозничане очекује занимљиво пролеће, па нека игре почну.
С.Крстић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa