Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
УДРУЖЕЊЕ ПЧЕЛАРА БАДОВИНАЦА

ПОЧАСНИ И НОВИ ПРЕДСЕДНИК

Прошлог викенда у присуству већег броја чланова и гостију у Бадовинцима је одржана редовна годишња Скупштина Пчеларског удружења “Милутин Рајлић“.
Уз уобичајени извештај о раду за претходну годину, као и основне смернице будућег рада, констатовано је да пратећи позитивне акције ових пчелара и локална самоуправа настоји да им помогне, наравно у границама својих могућности. Тако је прошле године за потребе овог удружења општина издвојила 70.000 динара, које су уз део сопствених улагања искориштене за набавку нове пчеларске опреме. Уз бројне друге планиране активности Удружења, формираног 1953. године пчелари очекују даљу помоћ, првенствено локалне самоуправе усмерену првенствено на ефикасније и профитабилније бављење овим послом. У истом циљу окупљени пчелари и њихови гости из Богатића, Малог Зворника, Лешнице, Шапца и других места саслушали су веома инспиративно предавање Зорана Ђурића, професионалног пчелара из Корените, код Лешнице о пролећним радовима у пчелињаку.
У свечаном делу Скупштине састали су се дугогодишњи председник, данас почасни члан Удружења Вељко Паунић и нови први човек, млади пчелар из Бадовинаца Горан Сладојевић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa