Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ГРАДСКЕ ПРИЧЕ

На сигурном путу развоја

Од две локалне пољопривредне апотеке до ланца малопродајних објеката од Ваљева до Шида
Шабачко предузеће “Томсин“ ове године слави 25 година пословања. Током четврт века, од мале фирме која је обухватала две пољопривредне апотеке, упркос тешким тржишним условима прерасли су у средњу компанију са велепродајом и 28 малопродајних објеката од Ваљева до Шида. Шеф стручне службе и маркетинга, дипл. инг. заштите биља Милан Теодорчевић објашњава да је овакав развој био могућ захваљујући великој енергији запослених, али и јасној визији власника која подразумева добру снабдевеност свих пословница различитим врстама производа. Оно на шта су посебно поносни је Стручна служба, која броји пет чланова, од којих је двоје стално доступно на терену.
-Данас покривамо територију од десет општина у Мачви, Поцерини, Посавотамнави и Срему. У једном делу реч је о класичним пољопривредним апотекама где наши купци могу набавити пестициде, семена, ђубрива, системе за наводњавање, односно све оно што им је неопходно за производњу, а у другом то су радње где се могу набавити све ствари потребне једном домаћинству: електроматеријал, бела техника, итд. У сваком тренутку поштујемо жеље наших купаца и осавремењавамо палету производа- наводи Теодорчевић.
Предузеће за производњу, промет и услуге д.о.о. „Томсин“ има 78 запослених. Углавном су ту трговци и магационери. Стручни тим је образован од пет чланова са високом школском спремом.
- Наш стручни тим се бави проблемима у пољопривреди на лицу места. Нас двоје је константно на терену. Људи нам се јављају са проблемима, ми одлазимо код њих, погледамо и решавамо. Из личног искуства могу да потврдим да су пољопривредници јако заинтересовани за саветовања. Поготово када је реч о пестицидима. То је комплексна проблематика, јер на тржишту Србије тренутно постоји преко 1.500 препарата, “Томсин“ их у понуди има 500, док ситуацију још више компликује податак да се сваке године појави још четири, пет нових од сваког бренда. Дакле, само из наведеног постаје довољно јасно колико је то компликовано пратити чак и за нас који смо у материји, а камо ли за неког ко није- објашњава Теодорчевић и додаје.
-Наша стручна служба се не бави продајом, јер где се јури новац нема места струци. Од савета ништа не наплаћујемо, помоћ не кошта ништа.
Након четврт века стабилног пословања, у “Томсину“ верују да имају одлично трасиран правац развоја, који ће их у догледно време увести у ранг великих предузећа.
Локални сервисер
и дистрибутер Виллагер
-Имамо одличну сарадњу за Агро маркетом. Њихов бренд Виллагер је јако добро заступљен, а поред тога што смо дистрибутери ми смо и сервисери њихове палете производа. Тако да купци из Сремске Митровице например, не морају да возе до Крагујевца, већ могу да сервисирају код нас.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa