Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ДЕ ХЕУС ““ ПРОИЗВОЂАЧ СА ОЗБИЉНИМ ПЛАНОВИМА

КРАЉЕВСКИ КВАЛИТЕТ ЗА СРПСКО ТРЖИШТЕ

Годишња производња сточне хране холандске фирме „Де Хеус“, износи око 6 милиона тона, што је за три пута више од српског годишњег просека. Током ове године у шабачки погон планирано да се инвестира око 2,5 милиона евра
Холандски произвођач сточне хране “Де Хеус“ који је прошле године купио “Протеинку“, ове сезоне планира озбиљне инвестиције у шабачки погон. Наиме, у модернизацију објеката и производње према постојећем програму биће уложено око 2,5 милиона евра.
-Ова година ће бити прва година инвестиција које ће се извршити током наредне три до четири године. У плану је наставак модернизације лабораторије. Набавка најсавременијег апарата за брзу анализу сировина и готових производа, савремени млин за добијање униформних узорака за анализу, систем за одређивање хлорида итд. Све ово ће допринети бржем и поузданијем раду на одређивању квалитета како улазних сировина, тако и готових производа, а све у циљу максималне безбедности и сигурности крајњих корисника наших производа.
Такође, планира се изградња новог производног торња (првог у низу) у којем ће бити инсталирана нова линија за пелетирање сточне хране, као и блок од десет ћелија за складиштење готових производа. Такође, планира се инсталација аутоматске линије за паковање, палетизирање и стречовање готових производа, а све у циљу повећања постојећих капацитета фабрике.
Планира се почетак аутоматизације рада сушаре за житарице и уљарице, као и замена опреме за транспорт, истовар/утовар и манипулацију са сировинама у силосном комплексу ““истиче Владимир Петровић, директор производње „Де Хеус“ доо Шабац и додаје:
- Већ од самог старта, Роyал де Хеус је почео са мини инвестицијама у фабрици. Прво је дошло до реконструкције сушаре на угаљ за житарице, инсталирања само-чистећих транспортера најновије генерације, као и пуштања у рад линије за накнадно дозирање течних компоненти на пелетирану сточну храну, чиме се директно постиже бољи квалитет, али и већа сигурност у раду са специфичним сировинама. Такође, набављен је апарат за утврђивање квалитета пелетиране хране, чиме је званично започета модернизација лабораторије у саставу фабрике сточне хране.
Доласком фирме са три века искуства у пословању у Шабац, пољопривредници региона су, како наводе у “Де Хеусу“ добили поузданог партнера на путу унапређења производње. У прилог томе говори податак да је обртни годишњи капитал ове фирме 2,9 милијарде евра, а годишња производња сточне хране три пута већа од српског дванаестомесечног просека.
-“Де Хеус“ је један од 15 највећих светских произвођача сточне хране у свету. У нашим производним погонима, запослено је око 4.000 људи, а годишња производња је 6 милиона тона хране за животиње. Што је три пута више у односу на Србију, где је укупна годишња производња хране за животиње око два милиона тона ““ наводе у “Де Хеусу“, и додају:
- У наредном периоду планирано је повећање обима производње и у шабачком постројењу. Наиме, тренутна планирана производња је 70.000 тона годишње, а циљ је 200.000 тона.
Уважавајући реч струке, најсавременија технолошка достигнућа, али и мишљење самих фармера, дугорочна мисија “Де Хеуса“ се огледа у обезбеђивању континуитета породичног бизниса али и развоју и напретку пољопривреде у сваком месту где су активни.
-Наша амбиција је да будемо водећи снабдевач хране за животиње широм света, и да подржимо резултат наших клијената, тежимо да постигнемо ефикасност и технолошки напредак са нашим сарадницима кроз детаљно знање о исхрани животиња и сточарству.
А када је о знању реч, ова холандска фирма га радо дели са својим клијентима. Ту су и бесплатни савети за пољопривреднике.
-Сва знања која смо стекли у сопственој лабораторији, на нашим тест фармама или сарадњом са научним институцијама радо делимо кроз нашу “Академију знања исхране“. Са друге стране, ту су и наши специјалисти у сваком тренутку доступни нашим клијентима за појединачне савете, тврде у “Де Хеусу“.
Долазак у “Протеинку“
У јулу 2015. године холандски произвођач сточне хране “Роyал Де Хеус“, преузима у своје власништво фабрику сточне хране Протеинка из Шапца. У фебруару ове године и званично се извршила промена имена фабрике у „Де Хеус“ доо, чиме најзваничније постајемо чланица групације.
Четири генерације предузетника
Фабрика сточне хране “Де Хеус“ се развила из породичног млинарског предузећа основаног 1786. године. 1911. године је означена као званични почетак производње хране за животиње. Век касније, 2011. “Де Хеус“ добија префикс “Роyал“, или краљевску гаранцију квалитета.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa