ДЕ ХЕУС “ ПРОИЗВОЂАЧ СА ОЗБИЉНИМ ПЛАНОВИМА
КРАЉЕВСКИ КВАЛИТЕТ ЗА СРПСКО ТРЖИШТЕ
Годишња производња сточне хране холандске фирме Де Хеус, износи око 6 милиона тона, што је за три пута више од српског годишњег просека. Током ове године у шабачки погон планирано да се инвестира око 2,5 милиона евра
Холандски произвођач сточне хране Де Хеус који је прошле године купио Протеинку, ове сезоне планира озбиљне инвестиције у шабачки погон. Наиме, у модернизацију објеката и производње према постојећем програму биће уложено око 2,5 милиона евра.
-Ова година ће бити прва година инвестиција које ће се извршити током наредне три до четири године. У плану је наставак модернизације лабораторије. Набавка најсавременијег апарата за брзу анализу сировина и готових производа, савремени млин за добијање униформних узорака за анализу, систем за одређивање хлорида итд. Све ово ће допринети бржем и поузданијем раду на одређивању квалитета како улазних сировина, тако и готових производа, а све у циљу максималне безбедности и сигурности крајњих корисника наших производа.
Такође, планира се изградња новог производног торња (првог у низу) у којем ће бити инсталирана нова линија за пелетирање сточне хране, као и блок од десет ћелија за складиштење готових производа. Такође, планира се инсталација аутоматске линије за паковање, палетизирање и стречовање готових производа, а све у циљу повећања постојећих капацитета фабрике.
Планира се почетак аутоматизације рада сушаре за житарице и уљарице, као и замена опреме за транспорт, истовар/утовар и манипулацију са сировинама у силосном комплексу “истиче Владимир Петровић, директор производње Де Хеус доо Шабац и додаје:
- Већ од самог старта, Роyал де Хеус је почео са мини инвестицијама у фабрици. Прво је дошло до реконструкције сушаре на угаљ за житарице, инсталирања само-чистећих транспортера најновије генерације, као и пуштања у рад линије за накнадно дозирање течних компоненти на пелетирану сточну храну, чиме се директно постиже бољи квалитет, али и већа сигурност у раду са специфичним сировинама. Такође, набављен је апарат за утврђивање квалитета пелетиране хране, чиме је званично започета модернизација лабораторије у саставу фабрике сточне хране.
Доласком фирме са три века искуства у пословању у Шабац, пољопривредници региона су, како наводе у Де Хеусу добили поузданог партнера на путу унапређења производње. У прилог томе говори податак да је обртни годишњи капитал ове фирме 2,9 милијарде евра, а годишња производња сточне хране три пута већа од српског дванаестомесечног просека.
-Де Хеус је један од 15 највећих светских произвођача сточне хране у свету. У нашим производним погонима, запослено је око 4.000 људи, а годишња производња је 6 милиона тона хране за животиње. Што је три пута више у односу на Србију, где је укупна годишња производња хране за животиње око два милиона тона “ наводе у Де Хеусу, и додају:
- У наредном периоду планирано је повећање обима производње и у шабачком постројењу. Наиме, тренутна планирана производња је 70.000 тона годишње, а циљ је 200.000 тона.
Уважавајући реч струке, најсавременија технолошка достигнућа, али и мишљење самих фармера, дугорочна мисија Де Хеуса се огледа у обезбеђивању континуитета породичног бизниса али и развоју и напретку пољопривреде у сваком месту где су активни.
-Наша амбиција је да будемо водећи снабдевач хране за животиње широм света, и да подржимо резултат наших клијената, тежимо да постигнемо ефикасност и технолошки напредак са нашим сарадницима кроз детаљно знање о исхрани животиња и сточарству.
А када је о знању реч, ова холандска фирма га радо дели са својим клијентима. Ту су и бесплатни савети за пољопривреднике.
-Сва знања која смо стекли у сопственој лабораторији, на нашим тест фармама или сарадњом са научним институцијама радо делимо кроз нашу Академију знања исхране. Са друге стране, ту су и наши специјалисти у сваком тренутку доступни нашим клијентима за појединачне савете, тврде у Де Хеусу.
Долазак у Протеинку
У јулу 2015. године холандски произвођач сточне хране Роyал Де Хеус, преузима у своје власништво фабрику сточне хране Протеинка из Шапца. У фебруару ове године и званично се извршила промена имена фабрике у Де Хеус доо, чиме најзваничније постајемо чланица групације.
Четири генерације предузетника
Фабрика сточне хране Де Хеус се развила из породичног млинарског предузећа основаног 1786. године. 1911. године је означена као званични почетак производње хране за животиње. Век касније, 2011. Де Хеус добија префикс Роyал, или краљевску гаранцију квалитета.
-Ова година ће бити прва година инвестиција које ће се извршити током наредне три до четири године. У плану је наставак модернизације лабораторије. Набавка најсавременијег апарата за брзу анализу сировина и готових производа, савремени млин за добијање униформних узорака за анализу, систем за одређивање хлорида итд. Све ово ће допринети бржем и поузданијем раду на одређивању квалитета како улазних сировина, тако и готових производа, а све у циљу максималне безбедности и сигурности крајњих корисника наших производа.
Такође, планира се изградња новог производног торња (првог у низу) у којем ће бити инсталирана нова линија за пелетирање сточне хране, као и блок од десет ћелија за складиштење готових производа. Такође, планира се инсталација аутоматске линије за паковање, палетизирање и стречовање готових производа, а све у циљу повећања постојећих капацитета фабрике.
Планира се почетак аутоматизације рада сушаре за житарице и уљарице, као и замена опреме за транспорт, истовар/утовар и манипулацију са сировинама у силосном комплексу “истиче Владимир Петровић, директор производње Де Хеус доо Шабац и додаје:
- Већ од самог старта, Роyал де Хеус је почео са мини инвестицијама у фабрици. Прво је дошло до реконструкције сушаре на угаљ за житарице, инсталирања само-чистећих транспортера најновије генерације, као и пуштања у рад линије за накнадно дозирање течних компоненти на пелетирану сточну храну, чиме се директно постиже бољи квалитет, али и већа сигурност у раду са специфичним сировинама. Такође, набављен је апарат за утврђивање квалитета пелетиране хране, чиме је званично започета модернизација лабораторије у саставу фабрике сточне хране.
Доласком фирме са три века искуства у пословању у Шабац, пољопривредници региона су, како наводе у Де Хеусу добили поузданог партнера на путу унапређења производње. У прилог томе говори податак да је обртни годишњи капитал ове фирме 2,9 милијарде евра, а годишња производња сточне хране три пута већа од српског дванаестомесечног просека.
-Де Хеус је један од 15 највећих светских произвођача сточне хране у свету. У нашим производним погонима, запослено је око 4.000 људи, а годишња производња је 6 милиона тона хране за животиње. Што је три пута више у односу на Србију, где је укупна годишња производња хране за животиње око два милиона тона “ наводе у Де Хеусу, и додају:
- У наредном периоду планирано је повећање обима производње и у шабачком постројењу. Наиме, тренутна планирана производња је 70.000 тона годишње, а циљ је 200.000 тона.
Уважавајући реч струке, најсавременија технолошка достигнућа, али и мишљење самих фармера, дугорочна мисија Де Хеуса се огледа у обезбеђивању континуитета породичног бизниса али и развоју и напретку пољопривреде у сваком месту где су активни.
-Наша амбиција је да будемо водећи снабдевач хране за животиње широм света, и да подржимо резултат наших клијената, тежимо да постигнемо ефикасност и технолошки напредак са нашим сарадницима кроз детаљно знање о исхрани животиња и сточарству.
А када је о знању реч, ова холандска фирма га радо дели са својим клијентима. Ту су и бесплатни савети за пољопривреднике.
-Сва знања која смо стекли у сопственој лабораторији, на нашим тест фармама или сарадњом са научним институцијама радо делимо кроз нашу Академију знања исхране. Са друге стране, ту су и наши специјалисти у сваком тренутку доступни нашим клијентима за појединачне савете, тврде у Де Хеусу.
Долазак у Протеинку
У јулу 2015. године холандски произвођач сточне хране Роyал Де Хеус, преузима у своје власништво фабрику сточне хране Протеинка из Шапца. У фебруару ове године и званично се извршила промена имена фабрике у Де Хеус доо, чиме најзваничније постајемо чланица групације.
Четири генерације предузетника
Фабрика сточне хране Де Хеус се развила из породичног млинарског предузећа основаног 1786. године. 1911. године је означена као званични почетак производње хране за животиње. Век касније, 2011. Де Хеус добија префикс Роyал, или краљевску гаранцију квалитета.
Т.Т.
Најновији број
18. април 2024.