Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
Радионица за ученике основне школе

ЗАНИМАЦИЈА СА ТРАКИЦАМА

Основци новом техником правили осмомартовске честитке. Обликовање папира у различите облике за украшавање честитки, слика и кутија
У петак 4. марта у просторијама Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу одржана је ликовна радионица квилинг (љуиллинг) коју су водиле учитељице Данка Пајић и Весна Лазаревић. У радионици је учествовало двадесетак ученика од првог до четвртог разреда и две ученице осмог разреда које имају искуство у раду са овом техником.
На почетку радионице учитељице су кроз презентацију упознале децу са овом техником која представља уметност стварања дизајнерских украса од папира. Папир се сече у траке ширине од 3 до 5 милиметара које се потом савијају, ролају и обликују у различите облике који се могу користити за украшавање честитки, слика, кутија, јаја и слично. Од папира се могу направити накит, зидне декорације и разне друге фигуре. Материјал који се користи за ову технику је папир у боји, маказе, лепак, лењир, чачкалице или игле за намотавање.
После уводног разговора ученице осмог разреда Марина Лазаревић и Ивана Младеновић су демонстрирале како се праве основни облици од папира. Уследио је једночасовни рад у коме су деца савијала трачице, а њихове нешто старије другарице су од савијених трака обликовале цветиће и лишчице. Настале цветове су лепили на хамер и тако је настала композиција слика цвећа. Циљ радионице био је да се ученици упознају са новом техником коју могу искористити за украшавање честитки за осми март.
Настала слика је поклоњена дому за смештај старих лица у Крупњу када је десетак ученика Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ било у посети старима. Том приликом су извели кратак програм поводом 8. марта.
Д.Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa