Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
У Школи у Крупњу одржана општинска такмичења

ЧЕТИРИ ТАКМИЧЕЊА ЗА ДВА ДАНА

Књижевност, хемија, историја и биологија. Ученици спремни, питања тешка. Само један ученик освојио максималан број поена
Током викенда у Основној школи „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу одржана су општинска такмичења из књижевности, хемије, биологије и историје. Према речима стручне комисије која је оцењивала радове ученика највише интересовања деца су показала за биологију и хемију, док су осмаци били најмање заинтересовани за овакав вид такмичења. Све је протекло у најбољем реду и миру захваљујући доброј организацији и координацији.
У суботу је одржано такмичење из српског језика под називом „Књижевна олимпијада“ у коме су учествовали ученици седмог и осмог разреда. На основу резултата на окружно такмичење из седмог разреда одлазе Марија Милутиновић са 17 и Ивана Лукић са 16 бодова, док се од ученика осмог разреда пласирао Жељко Дамњановић са 16 бодова.
Најбољи млади хемичар у седмом разреду са максималних 100 бодова био је Стефан Живковић из Костајника који се на успеху захваљује свом наставнику Бојану Крстићу, прате га Стефан Тејић из Костајника са 97 и Александар Протић из Крупња са 93 бода. Поред њих у виши ранг такмичења прошло је још осам ученика имајући у виду да се у обзир узимају резултати преко 71 бода. У осмом разреду најуспешнији из хемије били су Ђурђина Танасић са 88 и Немања Дивљаковић са 86 бодова, иначе једини ученици осмог разреда у општини Крупањ пријављени за такмичење из овог предмета.
Још два општинска такмичења одржана су у недељу где су ученици показали знање из биологије и историје. Такмичење из биологије организовано је за ученике од петог до осмог разреда. Од ученика петог разреда најбољи су били Александар Тимотић, Милица Антонић и Сара Маринковић; шетог разреда Георгина Јездимировић, Софија Стефановић и Бојан Стајчић; седмог разреда Александар Протић, Нина Обрадовић и Катарина Станојевић; а из осмог разреда најбољи успех су показали Александар Стефановић, Милош Обрадовић и Никола Бајић. Од четири пријављена ученика на окружно такмичење из историје пласирао се једино ученик осмог разреда Немања Радић са освојених 33 бода.
Према речима ученика неки од задатака су били изузетно тешки, највише су изненађени задацима за које се нису спремали јер, како и сами кажу, за неке од њих никада раније нису ни чули.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa