Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
„ШАРЕНА ШАРГАРЕПИЦА“ ПРОСЛАВИЛА ЧЕТВРТИ РОЂЕНДАН

ГЛУМА, ПЕСМА, ИГРА

Школица глуме „Шарена шаргарепица“ коју је пре четири године покренуо Ђорђе Дамњановић у Културном центру прошле суботе прославила је свој рођендан. Представом „Борба против пушења“ малишани Вртића „Бубамара“ отворили су несвакидашње дружење које је, између осталог, имало за циљ да родитељима, бакама и декама покаже како настају представе.
- Ово је једна врста јавног часа. Желели смо да вам покажемо како изгледају наше пробе. Сви су изузетни. Ви то најбоље знате. Ми смо их на неки начин присвојили и радимо једанпут недељно са њима овде у Културном центру. Представили су вам се и будући глумци ПУ „Наше дете“ Вртића „Бубамара“, наш подмладак - рекао је Ђорђе окупљенима у Великој сали Културног центра.
Својеврстан јавни час одушевио је све присутне, а највише су уживали чланови „Шарене шаргарепице“.
- Већ годину дана сам члан Драмске секције „Шарена шаргарепица“. У четвртом разреду учитељица ме је изабрала да глумим у једној представи. Тада сам се заинтересовала за глуму. Прелепо је. Глума је мој живот. Наставићу овим да се бавим - обећала је Соња Макевић, ученица шестог разреда ОШ „Лаза К. Лазаревић“.
Колико су талентовани не само у глуми показала је и Дуња Максимовић, ученица шестог разреда ОШ „Лаза К. Лазаревић“ која је урадила видео спот који на најбољи могући начин показује све оно чиме су се у претходном периоду бавили.
- Ми смо као једна породица. Предивно је у „Шареној шаргарепици“. Глумимо, спремамо представе, брзалице, игрице, анимације и забављамо се. Требало би сви да прате свој сан и да раде оно што желе - поручила је Дуња.
Ђорђе Урбан, ученик ВИИИ4 ОШ „Ната Јеличић“, један је од оних који је одрастао уз „Шарену шаргарепицу“.
- Од почетка сам у „Шареној шаргарепици“ и када погледам уназад схватим колико сам тада био мали. Са пет година почео сам да се бавим глумом тако да ми је драго да ове године када прослављамо четврти рођендан „Шарене шаргарепици“ уједно славим и десет година откако сам почео да се бавим глумом. Било је лепих тренутака испуњених пробама, представама, путовањима. Они ће остати заувек у срцу.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa