Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ИЗ ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СУБНОР БОГАТИЋ

ПОДРШКА ЗАЈЕДНИШТВУ

Осим што су после дужег времена обновили некада монументалне, свечаности усмерене на одржавање традиције у обележавању борбе против фашизма и других непријатеља Срба у протеклим ратовима у борачкој организацији општине Богатић подржавају иницијативу заједништва своје, организације потомака ратника из Првог светског и балканских ратова, организације инвалида рада и Удружења бораца најновијег рата.
Циљ је заједничко деловање са жељом успешнијег реализовања свих задатака које су у својим плановима предвиделе ове организације.
- На нашој годишњој скупштини сумирали смо резултате бројних активности пре свега на обележавању 70. годишњице ослобођења од фашизма и 200 од Боја на Дубљу. После три деценије обновљено је на Бубањи, код Глушаца, сећање на 15. јул 1941. године, када је на овом месту одржава Окружна партијска конференција. Поставили смо и нову плочу на улазу у зграду Скупштине општине Богатић која симболизује акцију Мачванског партизанског одреда у којој је 7. августа 1941. године ослобођен Богатић, који је тада био прва слободна варош у срцу поробљене Европе. У овим правцима биће усмерене и наше наредне активности, каже Миољуб Јосиповић председник Општинског одбора у Богатићу, који поред својих првих сарадника Мирослава Драгићевића и Душана Смиљанића има веома добру сарадњу са локалном самоуправом.
Поред добре сарадње са многим борачким организацијама ( Сремска Митровица, Бијељина, Нови Сад, Ваљево, Ужице... ) он уочава и потребу обједиљавања активности више сродних овдашњих удружења у интересу ефикаснијег остварења планираних задатака.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa