Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О НАМЕРАМА ЗА ИЗГРАДЊУ АУТО-ПУТА ШАБАЦ-РУМА

ЈОШ ЈЕДНА ШАНСА ЗА АУТО-ПУТ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и представници фирме „Емта Инфраструцтуре“ из Ванкувера, потписали су прошлог четвртка Споразум о намерама о изградњи ауто-пута од Руме до Шапца
Један од могућих начина изградње ауто-пута који ће повезати Шабац и Руму је јавно приватно партнерство. Представници канадске компаније „Емта Инфраструцтуре“ разговарали су прошле недеље о овој теми са градоначелником Шапца, а том приликом потписан је и Споразум о намерама, који подразумева подршку реализацији овог инфраструктурног пројекта.
- Споразум о намерама потписан са кредибилним фирмом треба да реализује управо оно што ми годинама у Шапцу сањамо, а то је изградња ауто-пута од Руме до Шапца. Желимо да заједно организујемо посао и да у једном заједничком наступу пред Владом Републике Србије, путем концесије и јавно-приватног партнерства, остваримо дугогодишњи сан Шапчана. Ово радимо да би се људи запослили, да бисмо добили добре услове за даљи развој Шапца. На том путу нам неће нико ништа донети са стране, морамо доста тога да урадимо сами, прилику за добар посао, инвестиције, запослење морамо да створимо ми сами. Ми у Шапцу управо то и радимо, јер је то наш град, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Представници канадске компаније имају велико искуство у значајним инфраструктурним пројектима, а спремни су на изградњу ауто-пута од Руме до Шапца.
- Срећни смо што смо дошли у Шабац и драго нам је што смо остварили сарадњу са Градом и градоначелником Зеленовићем, јер се не дешава често да сарађујемо са градовима у Србији. Верујем да ћемо заједничким залагањем остварити сан Шапчана и изградити мост и дугоочекивани ауто-пут, навео је Брајан Бекер, председник Управног одбора „Емта Инфраструцтуре“.

На референтној листи компаније „Емта Инфраструцтуре“ налазе се пројекти у чијој је реализацији ова фирма учествовала, попут моста на Босфору и пруге Торино - Милан.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa