Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА „УПУСТ“ У ЕТНО СЕЛУ ВРХПОЉЕ

Уједначени критеријуми

Удружење предузетника у сеоском туризму Србије, 10. марта у Етно селу Врхпоље, одржало је је проширену седницу Управног одбора, на којој су присуствовали чланови из разних средина и по питању дневног реда донели више закључака од значаја за даљи рад. Полазећи од циљева Удружења који се односе на унапређење сеоског туризма кроз промоцију туристичких потенцијала и планирање различитих туристичких производа на тржишту, привлачењу различитих сегмената туриста, унапређења имиџа Србије то је потреба да се о истом обавесте Министарство туризма и ТОС. Образована је радна група за унапређење квалитета рада сеоског домаћинства и самог руралног туризма који ће преиспитати тешкоће рада и дати предлог за уједначеност критеријума код категоризације самих објеката и пословања које произилази не само из анализе стања већ и праћењем трендова и примера добре праксе из земаља окружења. Удружење ће приликом најаве туристичке сезоне и манифестација код својих чланица промовисати сеоски туризам, дефинисати стање и предложити мере за бржи и ефикаснији развој и унапређење сеоског туризма. Удружење је током 2015. године, обележило 10 година рада и доделило признања истакнутим члановима као и носиоцима признања „Туристички цвет“.
На састанку Управног одбора Удружења предузетника у сеоском туризму, Дани Ерне, власник туристичког Етно комплекса из Скореновца, код Ковина, нагласио је значај електронских медија у промовисању туристичке понуде, као и самих друштвених мрежа. Овогодишње искуство са Сајма туризма у Београду и Сајма туризма у Будимпешти показује да је медијска промоција и промоција наступа, гаранција за квалитетну туристичку попуњеност.
Мица Јелисавчић из Јежевице ““ Косјерић је власник виле „Јела“ и зачетник руралног туризма са првим хотелом за сеоски туризам. Опремљена са свим потребним садржајима за културни, спортски, рекреативни одмор, суочена је са бројним тешкоћама и непознаницама, које се односе на категоризацију објеката, поштовању стандарда и правилника.
Милојка Ковачевић „Вила Албедо“ ““ Шабац, нагласила је да ове године обележава 10 година рада и да је година јубиларна за ТО Шабац, за сам град Шабац па у свечарском духу са бројним садржајима дочекује наступајућу сезону.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa