Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ У СТУДЕНТСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ У БЕОГРАДУ

ПОЕТИКА ЛИЧНОГ ИЗРАЗА

Изложбом „Лица“ Секција за фотографију и дигиталну графику представила се у „Срећној галерији“ у оквиру циклуса „Афирмација младих“ прошлог четвртка
Секција за фотографију и дигиталну графику Школе примењених уметности у Шапцу, основана пре шест година са циљем да код ученика развија естетско поимање стварности, пре свега кроз употребу савремених технологија дигиталне фотографије, имала је прошлог четвртка поново прилику да се представи широј београдској јавности. У „Срећној галерији“ Студентског културног центра у оквиру циклуса „Афирмација мадих“ своје радове изложили су Јована Јаковљевић, Ин Ху, Ивана Мишић, Ружица Ристивојевић, Стефан Стевановић, Ивана Круљ, Огњен Нинковић, Иван Раднић, Марија Марковић, Марија Божић, Катарина Срдановић, Ивана Зденка Вардле, Страхиња Пандур и Коста Ђуричић. Изложба „Лица“ са доминантним мотивом портрета донела је поглед на фотографију испуњену извесном дозом емпатије својственој младој генерцији која је направила своје прве кораке у формирању личног израза и ликовне поетике.
- Изложба Секције за фотографију и дигиталну графику шабачке Школе примењених уметности је својеврстан пример бриљантног педагошког рада са младим људима, што и илуструју изложене фотографије, неочекивано зрелих композиција, високог техничког квалитета и ликовног знања. Ова изложба уметничке фотографије, по квалитету не заостаје за појединим примерима изложби већ афирмисаних уметника, што нам још једном потврђује озбиљност педагошке концепције директорке школе Невенке Ђокић и преданост менторском раду наставника и селектора изложбе Михаила Симовића - рекао је приликом отварања изложбе Мики Пјешчић, уредник програма „Срећне галерије“ СКЦ.
Постигнутим био је задовољан и проф. Михаило Симовић под чијим будним оком последњих шест година, од оснивања секције, стасавају младе генерације заљубљеника у фотографију и дигиталну постпродукцију.
- Драго ми је што, као ментор секције за фотографију и дигиталну графику, имам прилику да радим и да сарађујем са надареним младим људима, да посматрам како сазревају и израстају као ствараоци. Високи домети изложених фотографија, потврђени бројним наградама на републичким и међународним конкурсима, представљају највећу сатисфакцију и оствареност у педагошком раду - изјавио је проф. Симовић.
Захвална на прилици да током свог четворогодишњег школовања буде међу излагачим на овој изложби била је и матуранткиња Јована Јаковљевић.
- Прилика и част, несумњиво. То ће ми у будућности бити драгоцен податак у портфолију. Захваљујем школи на подршци свих ових година, јер нам је омогућавала да одлазимо на изложбе и путовања, али посебну захвалност дугујем професору Михаилу, од кога сам много научила, не само у области фотографије, него и какав човек треба бити и које вредности неговати - додала је Јована.
У име школе захвалност Студентском културном центру и уреднику „Срећне галерије“ Микију Пјешчићу на препознатом квалитету радова ученика изразила је директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић.
- Он је препознао квалитет рада наших ученика, који су нам и ове године даровали дивне фотографије, дозволили да завиримо у њихов свет и да лица људи, предела, градова, земље, приказане на овој изложби, посматрамо кроз њихов аматерски, али ништа мање вредан, објектив. Као директор школе годинама посматрам и радујем се како наша Фотографска секција, под менторством изузетног наставника и сјајног педагога Михаила Симовића, успешно расте и развија се, идући храбро у сусрет новим изазовима.
Београђани, али и сви љубитељи фотографије, имаће прилку да изложбу „Лица“ погледају до 22. марта.
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa