Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ГРАЂАНСКА ИНИЦИЈАТИВА КОРАК

САОПШТЕЊЕ

ГИ КОРАК обавештава јавност да ни на који начин неће учествовати на парламентарним и локалним изборима. Сврха нашег постојања је друштвено одговорни рад усмерен ка побољшању услова за живот средине којој припадамо, те наши текстови нису део политичког предизборног маркетинга ниједне партије, ни интересне групе. Циљ нам није да освојимо, нити учествујемо у власти, већ да својим текстовима и акцијама указујемо на светле и тамне тачке заједнице, те делујемо на јавност да их и сама примети, похвали, реши.
Подсећамо политичке странке да не забораве да, само по себи, освајање власти ма које политичке опције заједници не значи ништа, ако није први део пута ка бољем животу. Апелујемо да се у кампањи не манипулише осиромашеним и збуњеним грађанима, јер они су гласачи само овог тренутка, а све остало време су комшије, рођаци и суграђани. Нарочито, и пре свега, захтевамо да у предизборним активностима не буде злоупотребе деце у рекламне сврхе. Злоупотреба деце забрањена је Конвенцијом о правима детета.
Сви учесници најновије борбе за власт треба да воде рачуна шта у кампањи обећавају, јер обећано не треба само изговорити већ - треба испунити.
За време изборне кампање ГИ КОРАК наставља са својим планираним активностима нормално, свесна да је наше деловање процес који не почиње и не остварује се у тренутку, не зависи од тренутне популарности или идеологије која ће тренутно добити већину. Идеологија коју заговарамо је идеологија квалитенијег живота, а она је интерес свих и окренута је увек деловању у садашњости, а процени оствареног у будућности.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa