Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ЕКОС у сусрет светском дану вода и „моћи воде“

Боља вода бољи послови

У уторак, 22. 03. 2016. у 17 часова у сали Културног центра, ЕКОС ће заједно са члановима, пријатељима екологије, волонтерима, вршњачким едукаторима и уваженим гостима обележити светски Дан вода. Овај дан се обележава већ 23 године, а у том смислу ЕКОС га обележава од самог почетка свог оснивања од 2009. године. Овогодишња тема је „Боља вода, бољи послови“.
Наиме скоро половина радника на свету (што представља негде око 1,5 милијарду људи) ради у секторима за чије је функционисање потребна вода или су њихови послови везани за воду и зависе од ње, као и од оних који омогућавају њену безбедну испоруку. Осим што ће презентовати своје активности које се тичу разноликих спроведених акција у граду и околини, ЕКОС ће презентовати образовни филм „Моћ воде“ који је урађен у сарадњи са ОШ „Николај Велимировић“ а који је на конкурсу (који је расписало Министарство просвете и науке 7.12.2015.) добио другу награду у категорији 300 пријављених филмова.
Обележавање светског Дана вода је значајан сегмент еколошке и климатске писмености деце и грађана Шапца уз подсећање и поштовање две значајне чињенице, да наш град лежи на обали реке Саве и да је у последње две године био у ситуацији да размишља и делује о ванредном поплавном таласу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa