Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
Планинари из Крупња обележили осам година рада

СЛАВА СОКОЛОВА

Анализа досадашњег рада и планови за наредни период. Скромно и домаћински у духу православља. Крајем априла традиционални успон на Костајник
Чланови Планинарског клуба „Соко“ из Крупња обележили су клупску славу Свети Симеон Мироточиви у просторијама црквеног дома у Крупњу. У присуству свештенства изломљен је славски колач и послужено славско жито и вино. Планинари из Крупња су искористили прилику да анализирају активности у протеклој години и направе план активности за наредни период.
- Први већи догађај планиран је за 24. април када припремамо традиционалну осму по реду планинарску акцију „Успон на Костајник“ када ћемо угостити око 150 планинара из десетак друштава из околине, као и друштва „Копаоник“ из Београда и планинаре из Пожаревца. Реч је о занимљивој стази за пешачење дужине око 12 километара са неколико експонираних делова. Од школе у селу Костајник код Крупња се излази на највиши врх од 748 метара надморске висине одакле се пружа прелеп поглед на околне врхове. Том приликом се обилази и Бобарна пећина дубине од око 50 метара и два атрактивна водопада - најављује догађај Дејан Страиловић представник ПК „Соко“ из Крупња користећи прилику да позове све заинтересоване да обавезно дођу и уживају у природи и лепотама Рађевине.
Поред планинара из Крупња на слави су били и представници пријатељских планинарских друштава, удружња гљивара, риболоваца и еколога из овог краја. Једном речју, љубитеља природе.
Планинарски клуб „Соко“ из Крупња основан је почетком 2008. године и окупља око 35 чланова.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa