Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
КУП ОФС ШАБАЦ

Радничком градски дерби

ФК „Раднички“ ““ ФК „Мачва“ 3:1 (1:0)

СРЦ „Зорка“. Гледалаца: 600. Главни судија: Ђермановић (Шабац), помоћници: Дикановић (Шабац) и Радовановић (Заблаће). Стрелци: Драгићевић (“™16), Радукић (“™70), Матић (“™74) за Раднички; Дражић (“™49) за Мачву. Жути картони: Вујковић и Марковић (оба Мачва)
Чекали су шабачки љубитељи фудбала шест година на овај дерби и види се да им је недостајао. Као пред сваки европски дерби, трибине су биле пуне већ 15, 20 минута пре почетка утакмице, а убрзо су попуњена и места око терена. И „Раднички“ и „Мачва“ свакако приоритет дају првенству, али су играчи који су наступили, пружили максимум. Заслужено, победу је однео „млађи брат“.
„Раднички“ је био конкретнији и офанзивније расположен од почетка. После неколико покушаја из даљине, на обе стране, грешку у одбрани „црвено ““ црних“ користи некадашњи играч Мачве, Драгићевић, шаље лопту иза леђа искусног Пејовића за 1:0. Гости су створили убрзо две велике прилике, али је одлично интервенисао голман Радничког, Јовић. Поравнање стиже почетком наставка. Најбољи играч Мачве, Јеремић, продире по левој страни, испод Јовића лопту додаје до Дражића коме није било тешко да је убаци у мрежу. Покушала је „Мачва“ да искористи налет и направи преокрет, међутим фанатична борбеност играча Радничког приморала је на грешку халфове српсколигаша. Неспоразум централних играча одбране и Пејовића, користи дојучерашњи нападач Мачве, Радукић, за 2:1. После овог поготка, самопоуздање Радничког достигло је небеске висине. Уместо очекиване иницијативе Мачве, притисак је појачао домаћи тим. У тој ситуацији, уследио је контранапад из уџбеника, а стопостотну прилику у гол претвара Матић. Великих прилика није било до краја, а члан Окружне лиге, меч је без проблема привео крају и обезбедио себи финале Купа ОФС Шабац.
У другом полуфиналу БМР Петловача елиминисала је „Јединство“ Штитар бољим извођењем једанаестераца 6:5. Финале је на програму 23. марта у Петловачи.
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa