Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
НОВИ ПАРТНЕР ГРАДСКЕ УПРАВЕ

МТВ ОРГАНИЗУЈЕ ШЛФ

Најпознатија светска музичка телевизија МТВ биће нови организатор Шабачког летњег фестивала. Планиране су многе новине, од померање термина до више бина.
На конференцији за штампу одржаној прошлог четвртка у градској кући откривено је да ће ШЛФ отворити Бајага и Звонко Богдан, а Фестивал ће се одржати од 29. до 31. јула. Поред тога, планирано је и измештање једног дела из Тврђаве, па ће друга бина бити постављена на локацији старе касарне.
Дерил Фиделак, директор МТВ Адриа, рекао је да нису они изабрали Шабац, него се Шабац наметнуо.
-Сарађивали смо са више општина и градова у региону. Волимо да радимо и сарађујемо са људима који мисле слично као и ми и који су окренути младима и урбаној култури. Морам да признам да нисам много знао о овом Фестивалу и мислио сам да је део музичког програма Вашара, изјавио је Фиделак и додао да је у Шапцу први пут био још средином деведесетих, када је упознао неке људе одавде.
Никола Јовановић, музички уредник МТВ Адрие сматра да се на време кренуло са припремама и да ће Шапчани бити поносни на Фестивал. Најавио је да ће музички програм бити разноврснији.
-Свираће регионални бендови, али и домаћи. Гледаћемо да укључимо и бендове из Шапца и ближег региона. Покушаћемо да направимо један забавни фестивал на коме ће музика бити основа, али ће имати и друге пратеће елементе. Улаз ће се плаћати, али ће цена бити симболична и она треба да буде друштвено одговорна према инвестицији коју град сваке године улаже и да покушаммо први пут то да вратимо. Фестивал мора да почне да функционише на здравим економским основама и да се уложени новац враћа, али и доноси зараду локалним привредницима, навео је Јовановић.
Члан градоначелниковог тима задужен за културу, Игор Марсенић, истакао је да овакви фестивали у великој мери мењају заједницу у којој се одржавају. Нада се да ће овај Фестивал учинити град још успешнијим.
-Не ради се само о бендовима који ће свирати него и о великом броју људи који ће добити прилику да нешто раде. Фокус треба окренути ка људима који чине креативну заједницу града. Треба да у оквиру овог Фестивала имамо фестивал онога што су производи те урбане културе. Треба свима који нешто производе и стварају пружити шансу да своје производе у оквиру Фестивала понуде, рекао је Марсенић.
Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, навео је да шансу за бољи живот, ново запослење и нове инвестиције нико неће донети, него да морамо сами да се изборимо за то и да је то управо урађено.
-Тражимо највеће и најбоље могуће партнере за наш град који ће нам обезбедити регионалну препознатљивост и да у нашем граду установимо нове граничнике у култури и за то нема бољег партнера од МТВ. Све оне генерације Шапчана које су одрастале и одрастају уз МТВ знају о чему говорим и они су сигурно поносни на наш град. Ове је још једна прилика да учинимо живот у Шапцу бољим, рекао је градоначелник.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa