Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.

Кроз пар реЧи

“¢ АТЛЕТИКА ““ Три такмичара АК „Спринт“ освојила су медаље на зимском Првенству Србије у бацачким дисциплинама. Александар Грновић био је други у бацању диска, а медаље су освојили и Лука Прхић, односно Слободан Лукић.
“¢ РУКОМЕТ ““ Рукометашице Мачве, после победе у Костолцу, други пут су поражене на домаћем терену у 2016. години. Овај пут, славила је београдска „Авала“ 26:23 (15:11). Шапчанке су десете у Првој лиги „Центар“ са 8 бодова. У следећем колу гостују Младости из С. Паланке.
“¢ РУКОМЕТ ““ Рукометаши Мачве из Богатића остварили су још једну важну победу. На гостовању у Београду, савладали су ПКБ 23:22 (10:12) и учврстили се на 4. месту Прве лиге „Центар“. Најефикаснији Пајић са 8 голова. ОРК „Мачва“ биће поново, у Шапцу, актер дербија када, у следећем колу, дочека водећи „Синђелић“.
“¢ КОШАРКА ““ Кадеткиње Шапца доживеле су 12. пораз у Квалитетној лиги. На гостовању у Београду, боље су биле играчице Партизана 77:61. Шапчанке деле претпоследње место са Лозницом (1:12). У последњем, 14. колу, очекује их дуел против водеће Ц. Звезде, у Шапцу.
“¢ КОШАРКА ““ У локалном дербију, кошаркаши шабачког „М015“ били су врло убедљиви против Рађевца, 88:55. На табели Друге регионалне лиге „Запад“, Шапчани су четврти, а екипа из Крупња пета, уз два тријумфа мање.
“¢ ФУДБАЛ ““ Омладинци Мачве победом су започели пролеће у Квалитетној лиги. Савладали су Јагодину, у Шапцу, 2:1 (2:0) (Марковић и Добрић). Освојена 23 бода Мачву воде на 10. место, а за викенд „провинцијски Уругвај“ гостује у Новом Пазару.
“¢ ФУТСАЛ ““ У првој утакмици баража за попуну Друге лиге, играчи шабачког „Белатореса“ биће гости бољем из двомеча „Пожаревац“ ““ „Олимпија“ (ВБ) (први меч 1:1). Први меч је на програму 26. или 27. марта, а датум реванша у Шапцу још није прецизиран.
“¢ СТОНИ ТЕНИС ““ Ослабљени за одсутног Дарка Цвејића, стонотенисери Аса поражени су у Земуну, у 15. колу Друге лиге „Центар“, од домаћег Таурунума, 4:1. Једини бод за шабачки клуб освојио је Предраг Брајић.
“¢ ЏУ ЏИТСУ ““ Такмичари шабачког клуба “Пантер“, Антоњин Рехак (јуниори до 62 кг), Марко Нинковић (наде преко 66 кг) и Угљеша Николић (наде до 41 кг) освојили су златне медаље на Првенству Србије за пионире, наде и јуниоре у Новом Саду. Шапчани су освојили и једну бронзу. Она је припала Јоакиму Радојевићу (наде до 41 кг).
“¢ РВАЊЕ ““ РК “Младост“ (Богосавац) освојио је две бронзане медаље на Купу Србије за пионире до 11 година. Трећи у својим категоријама били су: Лука Јовановић и Лука Цветиновић.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa