Инфо

26. август 2010.26. авг 2010.
У ШАПЦУ ОДРЖАН СЕМИНАР ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

И ПРОФЕСОРИ СКАМИЈЕ ГУЛЕ

У Шабачкој гимназији одржан тродневни семинар просветних радника посвећен раду ученичког парламента и улози ове институције у васпитању и образовању. Све основне и средње школе са подручја Мачванског округа, осим Коцељеве и Љубовије, учествовале у обуци својих кадрова кроз различите нивое семинара. Велика подршка локалне самоуправе едукацији просветних радника
Да знање није једном заувек дато и да и професори морају непрекидно да се образују и „скамије да гуле“, најбоље је потврдио тродневни семинар за просветне раднике, одржан у Шабачкој гимназији од 19. до 22. августа. Овај семинар, пети у низу организованих облика едукације просветних радника са овог подручја, био је посвећен оспособљавању младих за њихово активно укључивање у рад ученичког парламента.
Ученички парламент, као посебна форма у процесу васпитања и образовања, последњим изменама Закона о образовању постао је обавезан облик рада, што значи да је свака школа дужна да га формира, да развија његове активности и да га укључи у процес рада у школи.
- Са задовољством могу да истакнем да су и на овом, као и на претходна четири семинара, које смо организовали о различитим облицима едукације, присутни наставници и професори из свих школа са овог подручја. Кроз пет семинара обуку је успешно завршило око 150 људи - 120 медијацију и 30 рад ученичког парламента. Тако ће примену нове одредбе Закона о школству, која обавезује школе да формирају ученичке парламенте моћи успешно да реализују све школе на овом простору, јер ће свака од њих имати бар по једног наставника или професора који је прошао обуку на нашем семинару, каже магистар Бошко Топаловић, лиценцирани тренер за вођење семинара, који заједно са госпођом Биљаном Ерцеговчевић, стручним сарадником Медицинске школе у Шапцу, која је такође лиценцирани тренер, организује и „изводи“ наставу на овом семинару.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa