Инфо

26. август 2010.26. авг 2010.
ДАН ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

СПОРТСКА ХАЛА РОЂЕНДАНСКИ ПОКЛОН

Прослава Дана општине протекла је у знаку отварања спортске хале, чија је укупна површина скоро 1,8 хиљада квадратних метара
У присуству бројних грађана, општинског руководства и ђака, салу је отворио и предао на управљање ОШ „Мића Станојловић“, министар просвете проф. др Жарко Обрадовић који је том приликом истакао да отварање школске спортске сале има два важна елемента.
- Прво је сарадња и однос Републике и локалне самоуправе, собзиром да је ова сала направљена средствима државе и општине Коцељева. То показује да и једни и други улажу у развој општине и спорта, и важно је за младе и за образовање. За младе људе ће бити могућност да своје слободно време утроше овде и да изграђују дух спорта, такмичења, конкуренције али и дружења, разумевања, заједништва и да се ствара једна позитивна енергија која ће се после пренети и на процес учења- изјавио је министар Обрадовић.
Велика сала од 1,3 хиљаде квадрата и капацитетом од 300 места има под који у потпуности испуњава критеријуме и задовољава стандарде за одржавање међународних одбојкашких, кошаркашких и рукометних утакмица, док је мала сала у склопу овог спортског објекта, површине око 180 квадрата, намењена за гимнастику и борилачке спортове.
Након пресецања врпце одржана је и централна свечаност којој су присуствовали министри просвете и државне управе и локалне самоуправе, Жарко Обрадовић и Милан Марковић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић, градоначелници и челници других општина, представници Војске Републике Србије, републичких органа, јавних предузећа и установа, свештенства...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa