Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
ЗАВРШЕНА ИЗЛОЖБА ВЕЛИКИ ПАРК-САВА ПАРК

ВЕЛИКИ ОДЗИВ СУГРАЂАНА

Две недеље, колико је трајала изложба „Велики парк-Сава парк“ у галерији Културног центра, Шапчани су имали прилику не само да погледају пројекте реконструкције ове две локације, него и да активно учествују својим сугестијама.
- Задовољни смо одзивом, бројем људи који су посетили изожбу, као и оних који су одлучили да оставе своје предлоге. Многи су разговарали са нама, давали нам занимљиве информације везане за историју овог подручја и савете како бисмо могли да решимо неке проблеме са којима се суочавамо. Генерално, све сугестије у вези са Сава парком је да људи желе што више простора за рекреацију, проширење плаже, што је сасвим оправдано. Било је и предлога на тему квалитета стаза, из Удружења „Вози улице“, предложили су како би требало да изгледа бициклистичка инфаструктура у парку и како да је повежемо са другим зеленим површинама у граду, што је на трагу наше идеје, јер, сматрамо да би у парк требало доћи пешке, или бициклом, а не аутомобилом, каже Милена Зиндовић, директорка ЈУП „План“
Чињеница да су Шапчани пружили подршку реализацији оба пројекта показује да “воле свој град, да су поносни на њега и његове првине“.
- То је и био разлог изласка у јавност, грађани су власници овог града и његових простора и требало би да активно учествују у његовом развоју, додаје Зиндовићева.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa