Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
СЛОБОДАН НИКОЛИЋ ДОБИО „ПОЈАЧАЊЕ“ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

ДЕО ДВЕРИ И ИЗВОРНОГ ДСС НА ЛИСТИ РУСКЕ СТРАНКЕ

Руска странка, у сред прикупљања потписа за локалне изборе, појачала је своје редове. Изборну листу РС подржаће део шабачких Двери, као и градски одборник који је 2012. године изабран са листе ДСС ““ др Војислав Коштуница.
Члан повереништва Двери у Шапцу Александар Гератовић изјавио је да је већи део ће већи чланства и повереништва Двери, незадовољан склопљеном коалицијом са ДСС, подржати Руску странку.
- Двери су ДСС дали сваку врсту предности у коалицији. ДСС у Шапцу можда има један одсто подршке, и представља испоставу СНС. Надамо се да ће се Двери дозвати памети и раскинути коалицију са ДСС у Шапцу ““ рекао је Гератовић.
Градски одборник и некадашњи председник Градског одбора ДСС у Шапцу Владимир Савић изјавио је да са РС дели много заједничких ствари.
- Мој дугогодишњи рад у ДСС и залагање за изворну политику Војислава Коштунице, даје ми за право да позовем све чланове ДСС да подрже листу Руску странке ““ додао је Савић.
Према речима председника РС Слободана Николића, ова листа представља локални патриотски блок који од сада чине део Двери и изворног ДСС.
- Програмски се слажемо и окренути смо истоку. Упоредо са прикупљањем потписа за локалне изборе, спремамо и листу за републичке. На ове изборе излазимо као странка националне мањине ““ нагласио је Николић.
РУСКА СТРАНКА ПРЕДАЛА ЛИСТУ
Представници Руске странке предали су прошлог понедељка Градској изборној комисији мањинску листу кандидата за локалне изборе. Више од 850 људи потписима је подржало листу чији је носилац Слободан Николић.
- На листи се налазе 23 кандидата. Поред чланова Руске странке на њој се налазе и некадашњи чланови „Двери“ и Демократске странке Србије. Очекујемо добар изборни резултат. Иако смо странка националне мањине надамо се да ћемо освојити већински цензус. Верујемо да ћемо добити поверење грађана, посебено зато што је наш програм окренут ка Русији и чвршћој економској сарадњи са Руском Федерацијом. Те циљеве ћемо моћи да остваримо ако будемо имали наше представнике у градском парламенту, навео је Николић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa