Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
У ОШ „СВЕТИ САВА“ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ОСОБА СА ДАУНОВИМ СИНДРОМОМ

ДРУГАРСТВО ЗЛАТА ВРЕДНО

Предшколци Вртића „Бубамара“ протеклог понедељка посетили су другаре у ОШ „Свети Сава“. И домаћини и гости извели су рецитал поводом Светског дана особа са Дауновим синдромом.
- Спремили су рецитал пошто је данас и Светски дан поезије тако да смо спојили ова два дана. Деца и васпитачи радо су се одазвали - рекла је логопед Неда Стокић, стручни сарадник Вртића „Бубамара“ која је заједно са васпитачицама Силвијом Кекановић, Снежаном Пантелић и Љиљаном Перић поделила радост дечјег дружења.
Малишани су и овога пута показали да је другарство на првом месту, а другар злата вредан.
- Особе са Дауновим синдромом су јако дружељубиве, умиљате, воле да се друже, певају, играју. Наравно, све то зависи од способности. Оваква дружења значе свима, а највише деци која као и сва друга деца имају жељу да се друже, стварају другарства која на крају прерасту у пријатељства. Ми обележавамо све дане везане за, да кажем, особе са инвалидитетом. Важно је рећи да су та деца свакодневно са нама, ту око нас и да управо сви треба много више пажње да водимо о таквој деци током целе године - поручила је директорка ОШ „Свети Сава“ Снежана Радовановић.
Светски дан особа са Дауновим синдромом обележава се од 21. марта 2011. године. Овај датум узет је због своје симболике која се огледа у броју хромозома где се број три налази уместо два и то на двадесет првом хромозомском пару.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa