Инфо

26. август 2010.26. авг 2010.
ЗАТИШЈЕ МЕЂУ МЛЕКАРИМА

СА ПОСКУПЉЕЊЕМ НА НУЛИ

И поред раније најављиване обуставе, сирово млеко се и даље испоручује прерађивачима. Наставак преговора заказан је за септембар. Неколико највећих прерађивача млека у Србији, међу којима и “Шабачка млекара“ је већ донело одлуку о повећању откупне цене ове намирнице. Власници малих, сеоских газдинстава тврде да ће са новим ценовником сировог млека стићи до “позитивне нуле“
Упркос ранијим, уверљивим најавама Конзорцијума произвођача сировог млека у Србији да ће у недељу обуставити испоруку ове намирнице прерађивачима, до остварења претњи није дошло. Уместо престанка сарадње за септембар је заказана нова рунда преговора. Тада ће произвођачи, прерађивачи и представници државе покушати да пронађу решење које ће довести до дуготрајне стабилности на тржишту млека. Први корак ка коначном расплету направили су неки од водећих српских прерађивача корекцијом откупних цена.
На поскупљење се најпре одлучио “Имлек“, док ових дана и из “Шабачке млекаре“ најављују више пара произвођачима. Од 1. септембра, у зависности од квалитета, количине и других параметара који одређују висину исплате она ће износити од 23 до 32 динара по литру сирове намирнице.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa