Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
„КАРАВАН ЗДРАВЉА“ У ТАБАНОВИЋУ

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МЕШТАНА

Медицински радници шабачког Дома здравља, у оквиру акције „Караван здравља“ посетили су Табановић
Више од 55 мештана Табановића искористило је прошле среде могућност да бесплатно провери своје здравствено стање. Радници шабачког Дома здравља прегледали су све грађане који су посетили локалну амбуланту, без обзира на то да ли имају оверене здравствене књижице или не.
- У непосредном контакту са нашим суграђанима схватамо колико су им овакве акције важне, па упућујемо апел да редовно одлазе на превентивне прегледе. Многи од њих годинама нису били код лекара, па им наше посете много значе. С друге стране и нама који смо добили прилику да радимо у Дому здравља ово је одлична прилика за стицање искуства и унапређење знања, навео је др Александар Живановић.
Руководство Дома здравља поносно је на акцију „Караван здравља“.
- Да смо само код једног пацијента открили промене за које није знао, то би ову акцију у потпуности оправдало, а било их је много више. Овом акцијом, пунктовима хитне помоћи и пројектима неодложне и бесплатне помоћи заокружујемо систем здравствене бриге о нашим суграђанима. Младим лекарима и техничарима град ствара шансу за посао, што је важно за наше кориснике, за здравствене раднике, нас као установу и целу локалну заједницу, навео је директор Дома здравља прим. др Мирослав Поповић.
Ове године, из градског буџета издвојена су велика средства на унапређење примарне здравствене заштите.
- Здравствена заштита је доступна свима: становницима села, града, старима, деци, социјално угроженима, људима без здравственог осигурања. То Шабац издваја у односу на друге градове. Значајан део локалног буџета, ове године 54 милиона динара, доказ су одговорне здравствене бриге града о нашим суграђанима и у исто време, подршке Дому здравља чији запослени врло професионално и посвећено раде свој посао, а руководство различитим пројектима препознаје приоритете и потребе и адекватно реагује на њих, навео је члан Градског већа др Бранко Вујковић.
У акцији „Караван здравља“, до сада је обављено више од 700 прегледа широм шабачких села.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa