Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
НајтраЖенији програмски језик

бесплатно доступан свим ШапЧанима

Шапчанима свих генерација од 23. марта је омогућено да бесплатно савладају један од најтраженијих програмских језика ““ ЈаваСцрипт програмски језик, једногодишњом он лине едукацијом на е-Сова платформи, која је за ову потребу посебно осмишљена и коју финансира Град Шабац. Заинтересовани ће програмирање учити од куће, а онима који немају приступ Интернету биће омогућено да користе рачунаре у Центру за стручно усавршавање.
Сви заинтересовани могу да се пријаве преко линка хттп://њњњ.есова.рс/пријави-се/, а потом ће добити приступне шифре за једногодишњу школу програмирања.
Е-Сова платформа обезбедиће стицање свих потребних знања о ЈаваСцрипт програму, а на крају курса свако ће имати прилику да програмира своју апликацију. Свима који су одлучили да стекну нову вештину, те свима који положе завршни тест, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић ће уручити сертификат и писмо препоруке будућим послодавцима.
„Поносан сам што могу да кажем да управо ових дана сличан програм нашем, е-Сова програму, уводе у Аустралији и Великој Британији“, рекао је Зеленовић приликом презентације програма, прошле среде, у Градској кући и захвалио се Петру Васићу, који је е-Сова платфоирму реализовао на осову захтева Града Шапца.
„Срећан сам што сам пројектом е-Сова могао да дам свој допринос визији какву за наш Шабац има градоначелник Небојша Зеленовић. Истина је да никада није касно стицати нова знања, нове вештине и да је самим тим још значајније што нову едукативну, е-Сова платформу могу користити наши грађани свих узраста, јер данас када би у Србији могло бити упослено 150 хиљада програмера, Србија упошљава само њих 5 до 6 хиљада. Дакле постоји потреба, постоје огромни људски потенцијали, а коначно постоји и неко ко разуме шта је потребно нашем граду и нашим грађанима ““ шанса“, рекао је Петар Васић.
„Уверен сам да у нашем Шапцу, можемо да постигнемо све, а најважније ““ можемо постићи да свако ко то жели створи за себе бољу будућност“, додао је Зеленовић“.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa