Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
Шабац по други пут домаЋин конгреса

НОВИНЕ НА ТРЖИШТУ

Девети конгрес здравствених радника и фармацеута у Шапцу, свечано је у суботу, отворио заменик градоначелника Немања Пајић. Прилику да се боље информишу о новим трендовима и стању на тржишту лекова, искористили су многобројни гости из земље и региона. Симпозијум сала шабачког Хотела „Слобода“ била је испуњена до последњег места. Домаћи фармацеути и здравствени радници као и гости из региона, имали су прилику да од еминентних стручњака из области фармакологије буду информисани на тему маркетинга у фармацији, односно, нових трендова и тренутног стања на тржишту лекова.
Поздрављајући присутне, Немања Пајић је свима пожелео добродошлицу у град који је имао прву апотеку у Србији. Симболично или не, истакао је он, овај конгрес одржава се баш у години када обележавамо 200 година од доласка Јевреме Обреновића у Шабац који је покренуо све првине у Србији управо из Шапца. Доказ да је Шабац и данас на том путу је и чињеница да смо по други пут домаћини фармацеутима и лекарима и у будућности треба да негујемо конгресни туризам као нашу шансу, закључио је Немања Пајић.
Организатор конгреса Ненад Радовић рекао је да су кретања на тржишту таква да се мора улагати у маркетинг како би се дошло до купаца. Стога је и тема прилагођена томе јер модерна времена и технологије које напредују то захтевају од свих које се баве овим послом.
Од укупно девет до сада одржаних конгреса фармаколога и здравствених радника у Србији , ово је други чији је домаћин био Шабац. Амбијент и организација говоре у прилог да ће он, по свему судећи, у нашем граду постати и традиционалан.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa