Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

ПРИОРИТЕТ ЗАШТИТА ДОМАЋИНСТАВА

Због велике количине кише, која је падала у претходна два дана, градски Штаб за ванредне ситуације у уторак увече је донео одлуку да се у сливу Церског ободног канала, река Добраве и Думаче уведе ванредна ситуација. Ангажована је потребна механизација и људство, а организовано је пуњење више од 10 хиљада џакова, који ће бити постављани на критичним тачкама. Приоритет је заштита људи и домаћинстава у сливу ових водотокова, рекао је командант градског штаба и градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић.
-Због великих количина падавина Градски штаб за ванредне ситуације је донео одлуку да уведе ванредну ситуацију у сливу Церског ободног канала, Добраве и Думаче. То подразумева низ мера које треба да ангажују сву механизацију и сво расположиво људство. Штитимо првенствено домаћинства. Диспечерски центар је организован у згради Градске управе. Водопривредно предузеће “Сава“ ради на водотоцима првог реда, дакле на Церском ободном каналу и Добрави, а градске службе у сливу Думаче, рекао је градоначелник и позвао грађане да буду одговорни.
До закључења овог броја “Гласа Подриња“ вода се изливала у Горњој Врањској где су евакуисани становници ромског насеља.
Градски штаб за ванредне ситуације позвао је грађане да пријаве Диспечерском центру уочене проблеме на каналима и водотоковима на бројеве: 064/877-84-04; 015/347-117.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa