Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
ЗАХУКТАВА СЕ СЕЗОНА РАДОВА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА УПРАВЉАЊЕ ГРАЂЕВИНСКИМ ЗЕМЉИШТЕМ

ИЗГРАДЊА НА 20 ЛОКАЦИЈА

Са лепим временом почела је и сезона радова које спроводи Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем у Шапцу.
Радови се тренутно обављају на 20 локација у граду и околини. Према речима директора овог предузећа Владимира Недељковића, радови се одвијају планираном динамиком и биће завршени на време.
- Тренутно се приводе крају радови на изградњи тротоара од бехатона у улици Блок Унион и у улици Тиршов Венац. Истовремено се наставља и уређење Цветног трга. Када је реч о тротоарима од бехатона, у току су радови у делу улице Милоша Обилића, у делу улице Поцерска, као и у улици Војводе Бране у Шапцу ““ истиче Недељковић.
Упоредо са овим радовима, Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем ради на изградњи паркинга у улици Леонарда да Винчија, приступне саобраћајнице и паркинга поред дома МЗ „Жика Поповић“, коловоза и паркинг простора у улици Тиршов Венац, коловоза и паркинг простора у улици Краља Милана ““ Блок Унион.
- У току су и радови на изградњи парковских стаза у Великом парку чиме ће овај предиван простор и амбијент добити сасвим другачију слику. У великом парку смо започели и радове на претварању старог бетонског склоништа у модерно дечје игралиште, а до краја седмице ће започети и радови на приступу парку из улице Краља Милана. У току је тендер за изградњу музичког павиљона и још неких садржаја у самом парку, што ће га, сигуран сам, учинити правом оазом за одмор и релаксацију наших грађана ““ наводи Недељковић.
Када је реч о спортским објектима, почињу радови на изградњи кошаркашког терена у МЗ „Јевремова“, у улици Николе Пашића.
- Као веома значајну инвестицију навео бих и изградњу тротоара и бициклистичке стазе од бехатона од улице 6. пука до „Капитол парка“. У току ове седмице ћемо започети и радове на изградњи и уређењу села Дреновац и Добрић, а до средине априла треба да започну радови и у Варни. Наредних дана ћемо започети и уређење простора у улици Жике Поповића, око стамбене зграде бр. 17-19. О трошку Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, у сарадњи са МЗ „Шипурске ливаде“ су започели радова на изградњи фекалне и атмосферске канализације у улицама Каонска и Кнеза Часлава и Драгољуба Филиповића на Летњиковачкој коси. Након завршетка ових радова следи асфалтирање ових улица ““ додаје Недељковић.
Док потраје лепо време, јер метеоролози најављују изразито кишовито пролеће, сви ресурси биће искоришћени и за изградњу бетонских тротоара у улици Церска, коловоза у улици Јалачка, као и у улици Новопројектована 3 ““ прилазна саобраћајница за објекат социјалног становања који ће бити отворен до 15.4.2016. године.
- Коловоз у делу улице Нова 4 у Северозападној радној зони смо завршили претходне седмице чиме смо испунили све уговорне обавезе према страном инвеститору, италијанској компанији „Вопакел“ која треба да започне своју производњу. Задовољни смо динамиком и сигурни смо да ће сви радови бити завршени на време. Упоредо са овим радовима, у току су и припреме за почетак нових, тако да могу да кажем да нас очекује права, динамична грађевинска сезона ““ каже Недељковић.
Вредност свих ових радова износи више од 80 милиона динара, а за све радове су ангажоване фирме са територије града Шапца које су посао добиле путем јавних набавки.
ВиШе градилиШта него запослених
- Уз све набројано, настављамо са својим редовним делатностима као што су изградња и одржавање јавне расвете како у граду тако и на сеоском подручју, шљунчење улица у градском подручју, решавање имовинских односа, оглашавање и продаја парцела како у граду тако и Северозападној радној зон蓦 Напомињем да све горе набројано извршавају само 21 запослена радника. Посебно истичем да ће нам се у току априла, исто као у јесен 2015. године, догодити да имамо више активних градилишта него запослених, што је, по мом мишљењу, прави куриозитет ““ истиче Недељковић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa