Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИКОВ ПРИЈЕМ ЗА НАГРАЂЕНЕ ФОТОГРАФЕ

КЛИК У ПРАВОМ ТРЕНУТКУ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, организовао је у понедељак у Дуњића кући пријем за награђене фотографе Шабачке фотографске задруге. Михаило Симовић освојио је трећу награду на такмичењу у Дубаију, а Ђани Бардоти добио је националну награду за Србију на “Сонијевом“ такмичењу.
Симовић је недавно у Дубаију, на конкурсу који организује удружење које је основао крунисани принц овог емирата, освојио треће место у категорији “Отац и син“. Професор Школе примењених уметности, љубав према фотографији наследио је од оца. Бави се петнаестак година овом уметношћу, али, каже да није често излагао. Свој рад на једно од најпрестижнијих такмичења на свету послао је 10 минута пре истека рока за пријаву.
-Такмичење на ком сам награђен организује се пет година уназад. Сваке године повећава се број фотографа који учествују на том такмичењу. До сада су стизали радови из укупно 193 државе. Ове године је конкурисало 80.000 фотографија из 171 државе у четири категорије, навео је Симовић.
Румљанин Ђани Бардоти ради на железници. Први дигитални фото апарат купио је пре осам година да забележи породичне тренутке, да би касније почео да бележи и мотиве на послу, а затим и све друго што га је инспирисало. До сада је освојио двадесетак домаћих и међународних награда.
-Учествовао сам на “Сонијевом“ такмичењу у “Опен“ категорији из које се бирају националне награде. Ове године додељена је 61 награда различитим земљама. Моја фотографија је у категорији “Травел“ ушла у 50 и добио сам похвалу, а касније сам добио и националну награду за Србију, за најбољу фотографију која је дошла из наше земље, рекао је Бардоти.
Градоначелник Зеленовић је истакао да му је велика част да Шабац има два тако важна и награђивана фотографа. Рекао је да ће учинити све да се фотографија у граду подигне на виши ниво.
Изложба Шабачке фотографске задруге отворена је од понедељка у Културном центру. На њој ће, између осталог, бити изложени и награђени радови, Симовићев “Завет“ и Бардотијев “Пут за Кленак“.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa